capaciteitentest cijferreeksen banner
Capaciteitentest
Giliana Alfieri
Capaciteitentest
04/14/2023
2 min
0

capaciteitentest cijferreeksen

04/14/2023
2 min
0

Een capaciteitentest cijferreeksen is een veelgebruikte test om de cognitieve vaardigheden van een persoon te meten. Het doel van deze test is om te bepalen of iemand in staat is om logisch na te denken en patronen te herkennen in een reeks van cijfers. In dit artikel geven we tips en oefenopdrachten om je te helpen bij het voorbereiden op een capaciteitentest cijferreeksen.

 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips voor het oplossen van cijferreeksen

  1. Maak een tabel: 

Het is handig om een tabel te maken waarin je de cijfers in de reeks kunt noteren. Op deze manier kun je gemakkelijk de reeks bekijken en analyseren.

  1. Identificeer het patroon: 

Bekijk de reeks en probeer het patroon te identificeren. Kijk naar de relatie tussen de cijfers en probeer te bepalen welke formule of regel erachter zit.

  1. Test je antwoord: 

Als je denkt dat je het patroon hebt gevonden, test dan je antwoord door het toe te passen op de volgende cijfers in de reeks. Als je patroon werkt, zou je in staat moeten zijn om de volgende cijfers te voorspellen.

  1. Wees voorzichtig met aannames: 

Maak geen aannames over het patroon als je niet zeker weet dat het correct is. Het kan zijn dat de reeks een onverwachte wending neemt, dus blijf alert en blijf open voor andere mogelijkheden.

 

Cijferreeksen oefenopdrachten 

Oefenopdracht 1:

 

Oefenopdracht 2:

cijferreeksen

Oefenopdracht 3:

cijferreeksen

Oefenopdracht 4:

cijferreeksen


Antwoorden cijferreeksen oefenopdrachten met uitleg

Oefenopdracht 1: Antwoord: 10

Uitleg: De reeks bevat alleen even getallen. Het patroon is dat elk volgende getal twee meer is dan het vorige getal. Het ontbrekende getal is dus 10.

Oefenopdracht 2: Antwoord: 15

Uitleg: De reeks bevat alleen veelvouden van 3. Het patroon is dat elk volgende getal drie meer is dan het vorige getal. Het ontbrekende getal is dus 15.

Oefenopdracht 3: Antwoord: 21

Uitleg: Het patroon in deze reeks is minder duidelijk, omdat de getallen geen gemeenschappelijk patroon lijken te hebben. Echter, als we kijken naar de verschillen tussen de getallen, dan zien we dat deze oplopen met 2, 4, 6. Het volgende verschil zou dus 8 moeten zijn, en dat betekent dat het ontbrekende getal 21 moet zijn.

Oefenopdracht 4: Antwoord: 26

Uitleg: De reeks bevat geen voor de hand liggend patroon. Echter, als we de verschillen tussen de getallen bekijken, dan zien we dat deze oplopen met 3, 5, 7


Nog meer capaciteitentest cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer capaciteitentest cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

Reacties
Categorieën