Simpel gezegd houdt de competentie stressbestendig in: goed tegen de stress kunnen waarmee je dagelijks in aanraking komt. Stressbestendigheid is een positieve competentie omdat veel bedrijven hierom vragen. Als je deze competentie hebt, kun jij in verschillende situaties goed omgaan met tijdsdruk en tegenslag.

Hoe goed kun jij omgaan met stress?

Hieronder hebben wij 10 tips om stressbestendig te zijn:
 • Niet bang zijn

 • Stress hoeft niet per se slecht te zijn, een bepaalde hoeveelheid stress kan zelfs goed voor je zijn. Stress houdt je in positieve zin erg actief. Het is niet de bedoeling dat je gaat stressen over de hoeveelheid stress die je hebt, dat verergert het alleen maar. Stress kan een teken zijn dat jouw lichaam aangeeft dat je iets rustiger moet doen.
  • Normen en waarden

  • Dingen doen die tegen je waarden ingaan, kan interne stress veroorzaken. Als je geen goed gevoel hebt bij datgene dat je aan het doen bent, ga je gestrest raken. Zorg ervoor dat je dingen doet die je graag doet. Zo hecht je er waarde aan.

   1. Multitasking

   Een van de grote oorzaken van stress, is met teveel dingen tegelijk bezig zijn. Zorg ervoor dat je vooral je focus legt op de taak waarmee je bezig bent en niet wordt afgeleid. Tijd gaat sneller dan je denkt. Voer dingen één voor één uit om ze zo efficiënt mogelijk te doen.

   afbeelding-multitasking

   1. Takenlijst

   Stel prioriteiten voor jezelf en maak een planning met behulp van een takenlijst. Noteer alle dingen die horen bij het uitvoeren van je taken, dit geeft je meer rust in je hoofd.

   1. Mindfulness

   Laat je niet afleiden en dwaal niet af in gedachten. Wat is mindfulness nou precies? Dat is het vermogen volledige concentratie te hebben bij waar je op een bepaald moment mee bezig bent, geen andere gedachten, geen afleiding. Weet wat er speelt in jouw omgeving, zodat jij je beter kunt focussen op je werk en taken op dat moment.

   1. Ontspanning

   Het is goed voor jezelf en je lichaam als je tijd neemt om te ontspannen. Als je dit regelmatig doet, wordt je productiever. Het belangrijkste is dat je tijd neemt voor jezelf.

   1. Slaap voldoende

   Om goed te functioneren heb je de juiste hoeveelheid slaap nodig. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt per persoon. Om de dag goed te beginnen, moet je er eerst voor zorgen dat je voldoende slaap hebt gekregen.

   1. Eet gezond

   Je voeding kan een grote impact hebben op jouw gezondheid en stressbestendigheid. Als je alleen maar slechte voeding naar binnen werkt en daardoor vitamines tekort komt, raakt jouw lichaam uitgeput. De belangrijkste voedingstoffen die je binnen moet krijgen zijn: Vitamine C, Vitamine D, magnesium en omega 3.

   1. Beweging

   Het is belangrijk om dagelijks voldoende beweging te hebben om in contact te komen met je lichaam. Dit is nodig bij het ontwikkelen van stressbestendigheid.

   afbeelding-bewegen

   1. Vrolijkheid

   Sta positief in het leven. In je leven zul je verschillende fouten maken, maar van je fouten kun je leren en je wordt er sterker door. Focus niet constant op wat er mis is gegaan, maar pak het op. Zoek een oplossing als dat mogelijk is, is dat niet zo, laat het dan los. Bekijk dingen

    

   Nog meer oefenen
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Stressbestendig

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen