Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
Clayton Vitor
Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
11/09/2021
1 min
0

Figuren oefenen

11/09/2021
1 min
0

Tijdens een capaciteitentest kom je figuren tegen. Dit onderdeel test jouw ruimtelijk inzicht. Niet iedereen heeft deze vaardigheid in zich zitten, waardoor het van belang is dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Als je te horen hebt gekregen dat je een assessment moet gaan doen en dat jouw capaciteitentest eraan komt, is het van belang dat je begint met oefenen. Zo weet je niet alleen wat jou te wachten staat, maar kun je ook meer ruimtelijk inzicht krijgen. Je raakt immers gewend aan de vraagstellingen en kunt sneller tot de juiste oplossing komen. Het is daarom goed om te kijken wat figuren zijn en welke vragen je kunt verwachten tijdens jouw capaciteitentest. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Figuren uitleg

Figuren is een van de onderdelen van de capaciteitentest. Jouw ruimtelijk inzicht wordt hiermee getest door middel van bepaalde figuren open of dicht te vouwen, te draaien of te kantelen. Dit ruimtelijk inzicht is voor sommigen lastig. Je moet namelijk verschillende handelingen in jouw hoofd uitvoeren om tot de juiste oplossing te komen. Echter ziet niet iedereen het direct voor zich. Door te gaan oefenen kun je hier handiger in worden en gaat het uiteindelijk zelfs vanzelf.


Figuren oefentest

Loading...


Figuren oefenen tips

  • Controleer altijd goed je antwoorden
  • Je concentratie moet optimaal zijn
  • Blijf regelmatig oefenen
  • Zelfverzekerd van je zelf blijven


Nog meer figuren oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten met onze assessmenttrainingen hieronder.

Reacties
Categorieën