01 december 2019 
2 min. leestijd

Persoonlijkheidstest

Persoonlijkheidstest

Een assessment is voor zowel werkgevers als werknemers een handig hulpmiddel om te zien waar vaardigheden en competenties liggen. Echter moet ook jouw persoonlijkheid en karakter in kaart gebracht worden om te zien of jij bij een bedrijf past of om te zien of jij aan de hand van jouw persoonlijkheid doorgroeimogelijkheden hebt binnen een bedrijf. Een van de onderdelen die hiervoor ingezet wordt is een persoonlijkheidstest. Met onderstaande informatie kun jij je voorbereiden op dit onderdeel van het assessment, waardoor je onder andere meer zelfkennis kunt vergaren. Wil je nog meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Uitleg persoonlijkheidstest

Het psychologische onderzoek bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Een daarvan is een interview of gesprek met een psycholoog. Hierin wordt gepraat over jouw persoonlijkheid, motivatie, ambities en achtergrond. Dit gebeurt vaak aan de hand van een persoonlijkheidsvragenlijst, waarin je de meeste vragen al beantwoord hebt. Het doel van het gesprek is om hier dieper op in te gaan en zo nog meer van jou te weten komen en weten hoe jij op bepaalde zaken reageert op de werkvloer.

 

Onderdelen van het psychologisch onderzoek uiteengezet

Voordat je aan de persoonlijkheidstest begint, krijg je nog een aantal andere onderdelen van een psychologisch onderzoek. Het interview of gesprek met een psycholoog is een gesprek over jouw persoonlijkheid en motivatie. Deze begint altijd met een kort kennismakingsgesprek. De psycholoog wil immers weten wie er voor hem of haar zit en is voornamelijk de basis van jouw leven. Daarna wordt overgegaan op jouw opleiding en loopbaan, welke vaak doorgaat tot de functie die jij tot dan toe hebt vervuld. Als het jouw eerste baan is waarvoor je gesolliciteerd hebt, dan gaat het voornamelijk om jouw ambities voor de functie. 

Aan de hand van het interview kan gekeken worden naar jou als persoon en hoe leergierig je eigenlijk bent. Je moet immers gemotiveerd zijn om jezelf te blijven ontwikkelen tijdens jouw nieuwe functie. Weet daarom waarom je op een functie hebt gesolliciteerd, zodat je dit goed kunt verwoorden. Het is belangrijk dat je dit kort en bondig doet, waardoor het gesprek beter verloopt en je niet te veel uit gaat wijken. Vergeet hierbij niet jouw sterke en zwakke punten te benoemen. De competenties die jij beheerst, moeten boven tafel komen en daarnaast is het goed om toe te geven waar jij nog minder goed in bent. Ook jouw vrije tijd kan aan bod komen. Dit geeft immers ook een beeld van jou als persoon. 


Voorbereiden op de persoonlijkheidstest

Het lijkt in eerste instantie op dat je niet kunt oefenen op de persoonlijkheidstest en de andere onderdelen van het psychologisch onderzoek. In de praktijk blijkt echter dat veel mensen er baat bij hebben om met een goede voorbereiding de gesprekken in te gaan. De persoonlijkheidstest is voornamelijk gericht op jou als persoon en de competenties en vaardigheden die je bezit. Er worden echter veel vragen op jou afgevuurd. Op dit onderdeel kan je jezelf voorbereiden

Op internet zijn er veel verschillende vragen te vinden die overeenkomen met de vragen die gesteld worden bij de persoonlijkheidstest en tijdens het interview. Je kunt ervoor kiezen om alle vragenlijsten voor jezelf te beantwoorden, zodat je gewend raakt aan de vraagstellingen en je een helder beeld krijgt van wat jij wilt vertellen. Je moet de antwoorden immers kort en bondig kunnen geven, zodat het gesprek vlotter verloopt. Daarnaast kom je niet voor verrassingen te staan als je de daadwerkelijke test onder ogen krijgt. Je weet immers al welke vragen er kunnen komen, doordat veel vragen terug kunnen komen bij het assessment. 


Nog meer oefenen voor het assessment

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen