09 november 2021 
2 min. leestijd

Rekenvaardigheid oefenen

Rekenvaardigheid oefenen

Wil je je rekenvaardigheid oefenen? Dan hebben we goed nieuws! Ga je namelijk binnenkort een assessment afleggen en ben je daarvoor op zoek naar oefenmateriaal? Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Je kunt bij ons je rekenvaardigheid oefenen. Dit is namelijk een belang onderdeel van het assessment. Je moet hierbij een capaciteitentest afleggen en deze bestaat uit meerdere onderdelen. De rekenvaardigheid is er een van. Let goed op, want je mag tijdens de test geen rekenmachine gebruiken. De test kun je daarom ook wel tegenkomen onder de naam hoofdrekenen. Lees hier snel verder over rekenvaardigheid oefenen. Je vindt hier op deze pagina uitleg, tips en een oefentest. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onderaan de pagina te kijken voor onze trainingen! 

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Rekenvaardigheid uitleg

Het is van belang dat je weet hoe je iedere som aan moet pakken. Je hebt voor alle sommen weer andere rekenregels. Je moet daarvoor de rekenregels goed kennen wil jij deze kunnen toepassen en de test goed kunnen maken. Daarom kun je hier nu kijken naar de video om je de rekenregels bij hoofdrekenen eigen te maken.

Rekenvaardigheid oefentest

Loading...


Rekenvaardigheid oefenen tips

Er zijn verschillende stappen die je kunt doorlopen als je een rekenvaardigheid test wil maken. Daarom hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet. Als je deze opvolgt, kun je de test nog beter maken.

Cijferen

Als voorbeeld nemen we de som 4526 + 3545. Hoe kun jij dit gemakkelijk uitrekenen? Het beste kun jij de getallen onder elkaar zetten en dan van rechts naar links bij elkaar optellen. Het komt er dan zo uit te zien:

4526
3545 +

Afronden

Dan is er nog een andere som die je tegen kunt komen en dat gaat over afronden. Als voorbeeld nemen we 8 x 96. deze som kun je eenvoudiger uitrekenen als het uit je hoofd moet, want dan doe je 8 x 100. De 96 heb je dus naar boven afgerond. Je hebt dus 8 x 4 teveel gedaan en dit getal haal je dan nog af van de 8 x 100= 800. 800-32 is 768.

Nog meer rekenvaardigheid oefenen

Wil je nog meer rekenvaardigheid oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Kijk hier beneden naar onze verschillende trainingspakketten.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen