24 maart 2016 
3 min. leestijd

Gemakkelijk hoofdrekenen

Gemakkelijk hoofdrekenen

Hoofdrekenen is vrij eenvoudig. Echter is men tegenwoordig zo geneigd om even snel een rekenmachine erbij te pakken, dat de verschillende basisregels ver weggezakt zijn. Toch kun je het op ieder moment in jouw carrière weer tegenkomen, waardoor je er wel mee moet blijven oefenen. Een moment dat je moet hoofdrekenen is tijdens een capaciteitentest. Deze test toetst jouw rekenkundige vaardigheden en geeft hierbij een goed beeld aan jouw werkgever. Het is daarom belangrijk dat je zoveel mogelijk gaat oefenen en gewend raakt aan de vraagstellingen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onderaan de pagina onze assessment trainingen.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Hoofdrekenen uitleg 

Hoofdrekenen is een van de meest eenvoudige onderdelen van de capaciteitentest. Je kent immers de basisregels al van op de basisschool of middelbare school. De opgaven zijn daarom ook niet van hoog niveau. Bij een capaciteitentest worden er echter veel van hetzelfde achter elkaar gevraagd, waardoor je al gauw slordigheidsfouten gaat maken. Je moet daarom altijd goed lezen wat er staat. Controleer daarom ook aan de hand van de Competentie: Kritisch in hoeverre je de vraag goed gelezen hebt, voordat je de daadwerkelijke berekening gaat maken.


Hoofdrekenen oefentest

Loading...


Hoofdrekenen tips

Bekijk dit filmpje voor hoofdreken tips.

Geen last van tijdsdruk door een goede concentratie

Doordat hoofdrekenen eenvoudig is, wordt het onderdeel door veel mensen onderschat. Als je er gewoon de tijd voor neemt en met een goede concentratie aan het werk gaat, kun je hier echter niet op zakken. Daarbij zijn veel verschillende valkuilen van toepassing voor de capaciteitentest. Een daarvan is slordig zijn. De fouten die gemaakt worden, komen voornamelijk van presteren onder tijdsdruk. Je hebt maar kort de tijd om al deze vragen te maken, terwijl er ook nog andere onderdelen op jou wachten tijdens de capaciteitentest.

Herpak jezelf als je in paniek raakt

Blijf ook niet te lang hangen bij een vraag. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen tijd meer overhoudt om de rest van de tekst te maken, waardoor de Nervositeit toeslaat. In zo’n geval is het goed om de Competentie: Stressbestendig te bezitten. Zo kun je jezelf snel herpakken en met hervonden concentratie opnieuw naar de vraag kijken.

Plannen voor het assessment helpt

Het is belangrijk om een goede planning te maken. Maar Hoe maak ik een tijdsindeling? Dit doe je door voor jezelf helder te hebben welke taken je gedaan moet hebben en hoeveel tijd je hiervoor nodig zult hebben. Zorg hierbij voor een goede afwisseling tussen alle onderwerpen en daarbij ook voor enige rustmomenten. Hiermee kun je ook gelijk werken aan de Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren. Deze zijn immers ook belangrijk tijdens jouw carrière.

Ezelsbruggetjes helpen jou de som sneller te berekenen

Als je planning af is, ga je oefenen met de verschillende onderdelen van hoofdrekenen. Probeer hierbij direct ezelsbruggetjes voor jezelf te ontdekken, want dit kan jou helpen om sneller te werken tijdens de capaciteitentest. Maak daarom grote getallen kleiner, om zo eenvoudiger tot een bepaalde oplossing te komen. Denk hierbij aan 100020 + 2580 = 20 + 2580 = 2600 + 100000 = 102600. Hiermee splits je de som als het ware op, waardoor de berekeningen voor jou direct makkelijker te maken zijn en waarmee je jezelf veel tijd kunt besparen.


Nog meer hoofdrekenen oefenen

Wil je nog meer hoofdrekenen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen