09 november 2021 
1 min. leestijd

Rollenspel voorbeeld

Rollenspel voorbeeld

Als je solliciteert naar een functie binnen een bedrijf, word je vaak uitgenodigd voor een assessment. Tijdens dit assessment wordt beoordeeld of je geschikt bent voor de functie aan de hand van jouw vaardigheden en competenties. Je zult hier met verschillende onderdelen te maken gaan krijgen, die allemaal een andere vaardigheid toetsen. Een van deze onderdelen is het rollenspel, waarbij jouw vaardigheden en competenties gebundeld worden en worden beoordeeld. Onderstaande informatie geeft jou meer inzicht in wat een rollenspel inhoudt en een rollenspel voorbeeld, waarmee jij jouw voordeel kan opdoen tijdens het assessment. Nog meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onze trainingspakketten onderaan de pagina te bekijken.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Uitleg rollenspel

Een rollenspel is voor veel functies een vast onderdeel van het assessment. Met dit rollenspel wordt er namelijk een situatie uit de praktijk nagebootst, waarbij jij een bepaalde rol aan moet nemen. Vaak is dit de rol van de functie waarnaar jij gesolliciteerd hebt.


Voorbereiden op het rollenspel

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op het rollenspel.

Een rollenspel voorbeeld zoals hieronder beschreven kan jou helpen om beter voorbereid te zijn op soortgelijke situaties. Je kruipt hierbij in de huid van een verkoper, die een klant helpt bij een foutief geleverd product. 

Jij: “Hallo. Ik begreep dat er iets mis is gegaan met de levering?” 

Klant: “Dat klopt.” 

Jij: “Kunt u mij vertellen wat er precies is misgegaan?” 

Klant: “Ik heb een Senseo apparaat besteld, maar er is een ander merk geleverd!” 

Jij: “Dat is vervelend om te horen. Hoe kunnen wij dit voor u oplossen, zodat u tevreden bent met uw aankoop?” 

Ook is het belangrijk om goed te plannen en vaak te blijven oefenen.


Rollenspel verschillende situatiesNog meer het rollenspel oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk de trainingspakketten hier onder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen