15 oktober 2019 
5 min. leestijd

Voorbereiding op de online selectietest NS

Voorbereiding op de online selectietest NS

De online selectietest NS wordt ingezet wanneer jij gesolliciteerd hebt naar een functie bij het bedrijf. Het is namelijk een vast onderdeel van de selectieprocedure, waarin jij moet laten zien hoe je presteert op bepaalde onderdelen. Vaak doe je deze test tegelijk met de andere kandidaten, waardoor je een hogere score moet behalen dan de rest. Je weet echter wel dat jij dezelfde kans krijgt als de andere sollicitanten, doordat er op een objectieve wijze wordt geselecteerd. Wil je oefenen voor het assessment? Bekijk dan onderaan de pagina onze trainingspakketten.

 

Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Solliciteren bij NS

De NS heeft vaak vacatures openstaan, waarop veel mensen reageren. Doordat er zoveel sollicitaties zijn, is het goed om de juiste mensen te kunnen selecteren om de functies uit te kunnen voeren. Dit kan het bedrijf immers veel tijd en geld schelen, doordat er niet opnieuw naar kandidaten moet worden gezocht of bepaalde trainingen ingezet moeten worden om de mensen bij te scholen. De online selectietest NS helpt het bedrijf hierbij en laat in een oogopslag zien welke sollicitant het meest geschikt is voor de baan. De verantwoordelijkheden van de medewerkers van het bedrijf ligt erg hoog en daarnaast moet er klantgericht gewerkt kunnen worden. Door middel van deze test kan de NS erachter komen of jij deze competenties in je hebt zitten.

Op het station heb je vaak te maken met mensen die haast hebben. Iemand moet namelijk een bepaalde bus of trein halen en kan deze niet vinden. Deze persoon komt dan naar jou toe met zijn vraag, terwijl diegene in zijn hoofd met veel andere zaken bezig is. Aan de hand van de online selectietest NS wordt gemeten of jij deze reiziger op de juiste manier kunt helpen en of je de werkdruk van het bedrijf aankunt. Alleen als jij hierin uitblinkt, kun je aan de slag gaan als de nieuwe medewerker en het de reizigers zo aangenaam mogelijk maken tijdens de toch al hectische periodes van de dag. Niets is fijner dan een medewerker die toch een glimlach op het gezicht van een reiziger kan toveren aan de hand van de geboden hulp.

 

De inhoud van de online selectietest NS

Om te zien of jij deze werkdruk aankan, wordt dus de online selectietest NS ingezet. Iedere kandidaat moet dezelfde test maken, waardoor het een eerlijk sollicitatieproces wordt. De test kijkt onder andere naar jouw discriminatie, eerlijkheid en transparant zijn. Dit zijn namelijk belangrijke speerpunten voor het bedrijf. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende situaties en de verschillende manieren om te reageren. Deze situaties zijn gebaseerd op situaties op de werkvloer, zodat het bedrijf direct kan zien hoe jij zou handelen als een dergelijke gebeurtenis plaatsvindt.

De online selectietest NS vindt plaats voordat alle andere gegevens bekend worden. Zo kan er bijvoorbeeld niet gekeken worden naar jouw persoonsgegevens als herkomst, geslacht en leeftijd. Op deze manier kunnen deze factoren geen invloed hebben op de uiteindelijke uitkomst en wordt er niet gediscrimineerd door het bedrijf. Iedere kandidaat moet namelijk een eerlijke kans krijgen om zichzelf te bewijzen en vaak kan dit niet wanneer al deze persoonsgegevens bekend zijn. Iedereen heeft immers een bepaald vooroordeel zonder dat diegene dat doorheeft.

De resultaten die je behaalt, worden vergeleken met een zogenoemde normgroep. In feite is dit het gemiddelde dat is ontstaan aan de hand van de scores van alle kandidaten. De kandidaten die een hogere score behalen, mogen door naar de volgende ronde in het sollicitatieproces. Als jouw score onder het gemiddelde ligt, mag je niet door naar de volgende ronde. Het is echter geen standaard afwijzing aan de hand van een brief. Je krijgt een duidelijke toelichting waarom je niet uitgekozen bent en daarnaast worden jouw resultaten besproken aan de hand van alle beoordelingscriteria.

 

De criteria voor de beoordeling van de selectietest NS

De online selectietest NS moet door het bedrijf beoordeeld worden om een score te kunnen berekenen. Er zijn daarom verschillende criteria opgesteld waaraan jij moet voldoen als medewerker van het bedrijf. Als eerste wordt er gekeken naar jouw geschiktheid. Je moet immers wel passen bij het werken in de winkel. Een deel van de vragen van de test zijn daarom op dit punt gebaseerd. De antwoorden die jij geeft, tonen aan of je wel of niet geschikt bent. Hoewel je de baan graag wilt hebben, is het ook belangrijk om zo eerlijk mogelijk te antwoorden. Je hebt er geen baat bij om politiek correcte antwoorden te geven, omdat je vroeg of laat toch door de mand zult vallen. Er zijn immers nog meer onderdelen in de sollicitatieprocedure. De NS ziet hierbij gelijk of alle vragen naar waarheid zijn ingevuld.

Een andere criteria waarop wordt beoordeeld tijdens de online selectietest NS is in hoeverre jij de competenties bezit. De test geeft de werkgever meer inzicht in de competenties en de test wijst uit hoe goed jij scoort per competentie. De NS hanteert hiervoor een aantal belangrijke competenties. Een daarvan is klantgericht. Als medewerker van de NS moet je jouw klanten centraal stellen. Het is daarom belangrijk om tijd vrij te maken om vragen te beantwoorden en de klant zo goed mogelijk op weg te helpen. Daarnaast moet je als werknemer verkoopgericht zijn. Het kan namelijk zo zijn dat je aan het werk gaat in een winkel. Je moet dan wel de instelling hebben om de verkoopdoelstellingen te behalen.


Selectietest NS

Jouw score kan niet op ieder onderdeel even goed zijn. Je krijgt daarom altijd te zien op welke onderdelen van de online selectietest NS je beter scoort en op welke minder. Deze scores worden gebundeld tot een totaalscore. Het zou echter kunnen zijn dat er uit de test komt dat je beter op het station zelf kunt werken dan in een winkel of andersom. Het zou daarom verstandig kunnen zijn om alle vacatures van het bedrijf te bekijken om te zien wat er beschikbaar is aan de hand van jouw score. Wellicht heb je er helemaal niet over nagedacht om een andere functie uit te gaan voeren, maar kun je met de opgedane kennis over jouw competenties op andere gedachten worden gebracht.


Voorbereiden op de selectietest NS

Voordat je aan de slag gaat en de test gaat maken, kun je jezelf het beste voorbereiden. De test bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, waarin bijvoorbeeld ook een stuk persoonlijkheid naar voren moet komen. De beste voorbereiding begint met het bekijken wat de online selectietest NS inhoudt en wat de beoordelingscriteria zijn. Daarnaast moet je bekijken welke onderdelen er in de test terugkomen en wat jij kunt verwachten bij het maken van de test. Zorg er daarom voor dat je gaat oefenen met de verschillende vraagstellingen en daarbij ook voor jezelf helder hebt wie je bent en wat je kunt.

Er zijn verschillende oefeningen online te vinden die jou kunnen helpen bij de voorbereiding. Wanneer jij weet dat je de test gaat maken, moet je in principe al beginnen met oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter jouw uiteindelijke score gaat zijn. Daarnaast krijg je steeds meer zelfkennis, welke je weer in kunt zetten bij de andere onderdelen van de sollicitatieprocedure.

Als er tijdens de rest van de sollicitatie meer gevraagd wordt over jouw kennen en kunnen heb je de kennis in huis om hier op een goede manier antwoord op te geven. Daarnaast kun je de online selectietest NS door middel van de juiste oefeningen ook veel beter maken en jouw score boven het gemiddelde uit laten stijgen. Uiteindelijk kun je er alleen maar baat bij hebben om zoveel mogelijk te oefenen. Zelfs als je de baan uiteindelijk niet krijgt, ben je een ervaring rijker en vol goede moed op een andere baan solliciteren en jouw carrière tegemoet gaan.


Nog meer oefenen voor de NS selectietest

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen