20 maart 2020 
4 min. leestijd

Maak carrière met de 21 plus toets van NCOI

Maak carrière met de 21 plus toets van NCOI

De meeste mensen studeren vanaf een vroege leeftijd door totdat ze hun felbegeerde diploma’s in bezit hebben. Echter zijn er ook mensen die vroegtijdig moeten stoppen met hun opleiding en daarom geen diploma hebben of niet over het juiste niveau beschikken. Veel mensen komen er tijdens hun carrière achter dat ze toch willen doorsturen, maar dan begint het pas. Niet over de juiste papieren beschikken levert namelijk een lang traject op om toch toegelaten te worden. Een van de manieren hoe je tijdens jouw carrière toch kunt studeren is met de 21 plus toets van NCOI. Als jij van plan bent om via de NCOI een opleiding te volgen, kun je het beste onderstaande informatie doornemen zodat je weet waar je aan begint. Wil je oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is de 21 plus toets van NCOI?

Voordat je wordt toegelaten tot een Associate degree of hbo Bachelor moet je beschikken over een havo-, vwo-, of mbo-niveau 4 diploma. Hiermee word je automatisch toegelaten tot de opleiding, zonder dat je hiervoor extra examens af hoeft te leggen. Als je niet over deze papieren bezit, moet je als je jonger bent dan 21 jaar eerst deze diploma’s behalen voor jouw toelating. Ben je ouder dan 21 jaar kun je de 21 plus toets van NCOI maken. Met deze toets wordt gekeken of jij alle vaardigheden bezit om jouw hbo-opleiding af te kunnen ronden. 

Een 21 plus toets kent geen algemene regels. Iedere onderwijsinstelling kan daarom zelf bepalen hoe de toets eruit komt te zien en op welke manier gekeken wordt of jij geschikt bent. Hoewel je hierdoor voor verrassingen komt te staan, kun je dit ook vermijden door goed op onderzoek uit te gaan. Op de website van de desbetreffende hogeschool of onderwijsinstelling kun je zien hoe deze de toets ingericht heeft. Zo heeft bijvoorbeeld Fontys de capaciteitentest als uitgangspunt. Bij de 21 plus toets van NCOI maak je een korte toets. Deze toets brengt ook kosten met zich mee. Gemiddeld kosten de toetsen bij hogescholen tussen de 100 en 200 euro. Bij NCOI kun je het bedrag terugkrijgen wanneer je direct na de toets begint aan een opleiding bij de instelling. Hierdoor betaal je in feite helemaal niets voor jouw toelating, maar heb je wel een helder beeld van jouw eigen kennen en kunnen. 

Wat zijn de onderdelen van de procedure van de 21 plus toets van NCOI?

Als je de 21 plus toets van NCOI wilt maken, moet je een traject door om te zien of je geschikt bent. Je hebt immers niet de juiste diploma’s, waardoor je niet zomaar toegelaten wordt tot een opleiding. De instelling wil eerst weten wie de toets gaat maken en of je daadwerkelijk voor de regeling in aanmerking kunt komen. Daarom wordt er een intakegesprek afgenomen. Tijdens dit gesprek moet naar voren komen of je daadwerkelijk in aanmerking komt en wordt de keuze hiervoor toegelicht. De uitnodiging voor deze intake ontvang je direct bij je inschrijving. 

Zodra uit het gesprek is gekomen dat je in aanmerking komt voor de 21 plus toets van NCOI, krijg je de datum te horen dat je de toets moet maken. De toets kent geen algemene regels, waardoor deze altijd aangepast wordt aan de opleiding die jij wilt gaan volgen. Als je docent Engels of Nederlands wilt worden, krijg je vanzelfsprekend met taalexamens te maken. Tijdens deze examens wordt er gebruik gemaakt van havo-examens. Je wordt getoetst op jouw lees- en schrijfvaardigheid. Bij schrijfvaardigheid draait het zowel om de inhoud als de spelling en grammatica. Je zult daarom niet alleen op moeten letten dat je de opdracht volledig volgt en de juiste dingen opschrijft, maar ook dat je het in perfect Nederlands of Engels doet. In de meeste gevallen moet je een uittreksel, betoog of beschouwing schrijven op basis van een tekst die je voor dit onderdeel krijgt. 

Ook word je uitgenodigd voor een toets na de 21 plus toets van NCOI. Je krijgt hier meer te horen over hoe jouw vaardigheden aansluiten bij de opleiding en of je deze opleiding met succes af zou kunnen ronden. Hierbij wordt ook jouw werkervaring en motivatie betrokken. Het is goed om hier met een eerlijke insteek in te gaan. De uitslag van dit gesprek is namelijk niet alleen van belang voor de NCOI, maar ook voor jezelf. Je weet op deze manier beter of je bij een bepaalde opleiding past of dat je aan de hand van deze resultaten toch beter naar een andere carriere uit kunt kijken. 

Hoe bereid je jezelf voor op de 21 plus toets van NCOI?

Vaak krijg je te horen dat je jezelf niet voor kunt bereiden op de 21 plus toets van NCOI. Echter kan het jou veel helpen als je jezelf op ieder onderdeel van de toelatingsprocedure voorbereidt. Tijdens het intakegesprek kun je immers al veel over jezelf vertellen en laten zien wie je bent. Probeer daarom goed voor ogen te hebben wie je bent, wat je wilt en hoe je jezelf uiteindelijk gaat ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Dit kunnen enkele handvatten zijn om het gesprek in goede banen te leiden. 

Daarnaast moet je veel gaan oefenen voor de andere delen van de toets. Zorg daarom dat je goed weet welke onderdelen je kunt verwachten. Lees je in eerste instantie in over de opleiding en de vereiste vaardigheden. Dit kan jou helpen om op de goede manier te werk te gaan. Als je de taalexamens moet gaan maken, kun je hier het beste oude havo-examens voor oefenen. Deze examens zijn online te vinden. Ook hier krijg je verschillende teksten en vragen. Door deze vaak door te nemen weet je hoe je te werk moet gaan en kun je snel antwoorden. Ook zie je sneller welke onderdelen van de teksten je nodig hebt om de toetsen met een goede score af te ronden. Op dezelfde websites kun je ook de goede antwoorden geven. Zo zie je in een oogopslag of je het goed gedaan hebt en of je voor de toetsen zult slagen. Als je geen goede score behaalt, moet je nogmaals kijken naar de toetsen om te zien waar je foute stappen hebt gemaakt.

Nog meer oefenen voor de 21 plus toets NCOI

Wil je nog meer oefenen voor de 21 plus toets NCOI? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen