Een assessment psycholoog is iemand die contact legt met de kandidaten of sollicitanten. Hij of zij kijkt naar de houding en het gedrag van de kandidaten. Een assessment psycholoog houdt een rapport bij voor iedere kandidaat, waarin de persoonlijkheid en competenties omschreven worden. De belangrijkste taak van de psycholoog is de juiste vragen te stellen over de mogelijkheden van de kandidaat in het kader van ontwikkelmogelijkheden. Kandidaten krijgen daarmee betere inzichten in hun groei en ontwikkeling.

Een assessment psycholoog inzetten

Een psychologisch onderzoek was altijd al onderdeel van een assessment bij bepaalde beroepen zoals bijvoorbeeld politie. Sinds kort zijn ook bedrijven en organisaties gebruik gaan maken van een psychologisch onderzoek als onderdeel van hun sollicitatieprocedure. Met een dergelijk onderzoek krijg je al snel een beeld of iemand geschikt is voor de baan of functie. Niet bij alle kandidaten verloopt het onderzoek op dezelfde manier, ieder mens is anders of solliciteert voor een andere functie. Als jij solliciteert voor een commerciële functie, dan kom je in aanraking met commerciële testen. Als je solliciteert voor een technische functie, dan krijg je te maken met technische testen.


geschikte-kandidaat

Psychologische test

Wat is een psychologische test precies? Dit is een test met als doel om erachter te komen hoe jij als persoon in elkaar zit. Jouw capaciteiten, persoonlijkheid en motivatie worden in zo’n test gemeten.


Een psychologisch onderzoek kan wel een halve dag duren, omdat dit uit verschillende onderdelen bestaat. De test kan een rollenspel bevatten, een IQ test, een persoonlijkheidstest en nog meer testen. Alle resultaten worden in een rapport verzameld. Hierbij wordt vooral gekeken naar de eigenschappen, vaardigheden en capaciteiten van de kandidaat. De kandidaat mag het rapport inzien om daarover vragen te kunnen stellen.


Onderdelen Psychologische test

  • Een interview: hierin wordt gesproken over je persoonlijkheid en motivatie
  • Een IQ test: hoe scoor jij op bepaalde onderdelen, zoals intelligentie
  • Een persoonlijkheidstest: hierbij worden jouw eigenschappen in kaart gebracht
  • Een rollenspel: hoe reageer of handel jij in bepaalde situaties die kunnen voorkomen op de werkvloer
  • Adviesgesprek: hierin worden de resultaten besproken aan de hand van het rapport


test


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is een assessment psycholoog?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen