Tijdens het sollicitatieproces komen er diverse elementen om de hoek kijken. Natuurlijk zijn er de vaste onderdelen, zoals het opsturen van je CV en een motivatiebrief. Dan is er het sollicitatiegesprek, waarbij je jezelf presenteert aan je potentiële werkgever. Maar inmiddels willen werkgevers een beter beeld krijgen over de capaciteiten en competenties van een potentiële werknemer. Daarom maken vele werkgevers gebruik van capaciteitentests tijdens het sollicitatieproces. Een voorbeeld hiervan is een Dilemma assessment. Voor een dergelijke assessment kun je altijd oefenen via onze assessment training.


log-dilemma

Inhoudsopgave


  • Over Dilemma assessments
  • Diepte-interviews
  • Rollenspellen
  • Competentieopdrachten
  • Capaciteitentesten
  • Voorbereiding op Dilemma assessments


   Over Dilemma assessments
   Dilemma assessments richt zich op het in beeld brengen en ontwikkelen van potentiële medewerkers. Als organisatie kun je bij dit bedrijf terecht voor al jouw vraagstukken. Aan de hand van test en analyses schetsen zij een duidelijker beeld van huidige medewerkers en potentieel nieuwe werknemers. Dit wordt gedaan aan de hand van uiteenlopende soorten testen. Hieronder kun je meer lezen over deze Dilemma assessments.


   Diepte-interviews
   Eén van de Dilemma assessments die je als werknemer kunt krijgen is het diepte-interview. Hierbij krijg je tijdens een lang gesprek diverse vragen op je afgevuurd. Doel is om een compleet beeld te verkrijgen. De vragen kunnen over verschillende onderwerpen gaan. Soms wordt kennis getoetst, andere keren wordt getracht om via de vragen de psychologie van de geïnterviewde in kaart te brengen. Hoe wordt er gereageerd op een bepaalde situatie? Hoe gaat de werknemer om met een vraag?   Rollenspellen
   Rollenspellen spreken het inlevingsvermogen aan. Inlevingsvermogen is een belangrijk onderdeel van menig baan. Als werknemer zul je jezelf moeten kunnen inleven in de klant. Dit wordt tijdens dit Dilemma assessment getest. Verschillende situaties worden uitgevoerd, waarbij gekeken wordt hoe jij hierop reageert. Ook dit is op psychologisch niveau een interessante toets.


   Competentieopdrachten
   Andere Dilemma assessments die je kunt uitvoeren zijn competentieopdrachten. Veelal vermelden werkgevers in een sollicitatie diverse competenties die een potentiële werknemer moet bezitten. Om te testen of deze werknemers ook daadwerkelijk over deze competenties beschikken, zullen zij een competentieopdracht moeten uitvoeren. De focus van deze Dilemma assessment ligt, logischerwijs, op de competentie waarover je als werknemer over dient te beschikken.


   Capaciteitentesten
   Dilemma assessments die een wat algemener beeld schetsen over wat je kan of niet kan zijn capaciteitentesten. Aan de hand hiervan worden jouw positieve en negatieve punten in kaart gebracht. Zo ziet niet alleen een werkgever waartoe jij in staat bent, maar je krijgt hier op deze manier ook zelf een beter beeld van. Dit kan je helpen bij het vinden van een functie die goed of beter bij je past.


   Voorbereiding op Dilemma assessments
   Capaciteitentesten zijn dus van groot belang. Niet alleen krijg je op deze manier inzicht in jouw plus- en minpunten. Maar bovendien kun je de functie je wilt binnenhalen wanneer je Dilemma assessments goed maakt. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten qua vragen of het gewenste niveau al toereikend voor je is. Zo niet, kun je altijd extra oefenen via onze assessment training. De hierboven genoemde soorten testen zijn allen te vinden via deze website.   Nog meer oefenen voor het Dilemma assessments
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.Artikelen in Dilemma assessments

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen