31 maart 2016 
3 min. leestijd

Breuken

Breuken

Ben je gevraagd om een assessment te gaan maken? Dan krijg je ook te maken met de capaciteitentest. Deze test toetst jouw vaardigheden aan de hand van verschillende onderdelen. Een daarvan is hoofdrekenen. Bij hoofdrekenen worden verschillende sommen gevraagd, waaronder breuken. Dit kan eenvoudig zijn, maar ook lastig. Daarom is het goed om jezelf voor te bereiden op het assessment. Je raakt op deze manier gewend aan de vraagstellingen en kunt de verschillende sommen sneller berekenen. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Breuken uitleg

Het oplossen van breuken kent veel basisregels van het hoofdrekenen. Het is daarom van belang dat je eerst al deze regels kent voordat je aan de slag gaat met het oplossen van breuken. Zorg daarom dat je eerst alle informatie doorleest voordat je aan de oefeningen zelf begint. De theorie bevat namelijk veel tips en oplossingsstrategieën die jou op weg kunnen helpen om onder andere de breuken op te kunnen lossen. Door jezelf eerst te verdiepen in hoofdrekenen, krijg je dus veel basisregels onder de knie die jou alle kennis geven. Hier leer je namelijk onder andere optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.


Breuken oefentest

Loading...


Breuken optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen

Een van de vormen is breuken optellen. Als eerste moet je weten dat het bovenste of linker getal van een breuk de teller is en de onderste of rechtse de noemer. Bij het optellen van breuken is het van belang dat ze gelijk aan elkaar zijn. Alleen op deze manier kun je de breuken namelijk bij elkaar optellen. Het kan echter voorkomen dat de getallen niet overheen komen. Je moet er dan eerst voor zorgen dat ze wel gelijk worden, door middel van de getallen te delen en te vereenvoudigen. Ondanks dat het om optellen gaat, moet je dus toch andere rekenregels toepassen om de breuken eenvoudig bij elkaar op te kunnen tellen. Daarbij moet je ook onthouden dat het belangrijk is dat de teller kleiner is dan de noemer als je de breuk glad moet trekken. De andere elementen worden hierdoor complete eenheden. Breuken aftrekken werkt in feite hetzelfde als optellen. Ook hier moet je namelijk de noemers gelijkstellen en de gehele eenheden uit het antwoord filteren. Als je de breuken namelijk gelijkstelt, kun je verder rekenen. optellen aftrekken breuken

Breuken tips

Om breuken op de juiste manier op te kunnen lossen, moet je de rekenregels van wiskunde uit je hoofd leren. Breuken zijn namelijk vaak onderdeel van een som. Vermenigvuldigen, optellen, aftrekken en delen zijn ook onderdeel van deze som. Daarom is het van belang dat je in eerste instantie zoveel mogelijk gaat oefenen met hoofdrekenen, zodat je jezelf deze regels eigen kunt maken. Hiermee werk je aan de Competentie: Zelfontwikkeling en kun je aan de hand van de Competentie: Leervermogen aan de slag met het oplossen van breuken. De regels die je hebt aangeleerd tijdens het hoofdrekenen bepalen namelijk ook de volgorde waarin je de breuken op moet lossen.


Nauwkeurigheid van belang tijdens de capaciteitentest

Een andere tip die je moet onthouden tijdens het onderdeel breuken is dat je aan de hand van de Competentie Accuratesse moet werken. Als je accuraat te werk gaat, kun je namelijk voorkomen dat je fouten gaat maken. Controleer jezelf ook aan de hand van de Competentie: Kritisch. Bekijk goed wat je hebt gedaan voordat je een antwoord geeft op de vraag. Nauwkeurigheid is van belang bij het hoofdrekenen en de bijbehorende breuken. Schrijf daarom alle stappen die je onderneemt op en controleer nogmaals of je antwoord klopt.

Minder stress en tijdsdruk tijdens de capaciteitentest

Door zelfvertrouwen op te bouwen kun je tijdens de competentietest zorgen dat je niet onder de druk bezwijkt. Je kunt namelijk tijdsdruk ervaren als je veel opdrachten binnen een korte tijd moet afronden. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk geoefend te hebben, zodat je in een snel tempo door de vragen heen komt. Mocht je uiteindelijk toch een vraag niet weten, sla hem dan even over en maak eerst de andere vragen.

 

Nog meer breuken oefenen

Wil je nog meer breuken oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen