23 maart 2019 
3 min. leestijd

Capaciteitentest verpleegkundige oefenen

Capaciteitentest verpleegkundige oefenen

Capaciteitentest verpleegkundige oefenen, dit kan als je interesse hebt in het beroep verpleegkundige. Het is dan prettig om te weten hoe je de test kunt oefenen en dat je weet wat er allemaal bij komt kijken. Neem daarom de tijd om dit bericht door te nemen en dan ben je voorbereid op hoe je de capaciteitentest verpleegkundige het beste kunt oefenen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest verpleegkundige uitleg

Voor een baan in de zorg, bijvoorbeeld als verpleegkundige, zul je hoogstwaarschijnlijk tijdens de sollicitatieprocedure een capaciteitentest moeten afleggen. Het behoeft geen betoog dat een dergelijke test inhoudelijk anders zal zijn dan wanneer je solliciteert naar een baan als ingenieur. Voor werken in de zorg kies je met je hart. Je wilt graag voor anderen iets kunnen doen en daar je werk van maken. Tijdens een goede opleiding zul je met alle facetten van de zorg te maken krijgen, de facetten die met jouw baan als verpleegkundige te maken hebben. Tijdens de capaciteitentest zul jij flink aan de tand worden gevoeld of jij geschikt bent voor deze baan. Zorg voor een optimale voorbereiding. Je vindt er online alles over. Werken in de zorg is breed, voor welke tak kies jij als verpleegkundige? Verpleegkundige in een ziekenhuis, in een verpleeghuis, in een centrum voor verslaafden enz. De capaciteitentest zal in het teken staan van de baan waarop jij solliciteert.    


Inhoud capaciteitentest verpleegkundige

Online kun je de diverse onderdelen van een assessment vinden, de capaciteitentest, de intelligentietest, de persoonlijkheidstest, het psychologisch onderzoek. Solliciteer jij naar de baan van verpleegkundige dan zal de test in het teken daarvan staan. Het zal gaan om jouw vaardigheden. Je zult bij de echte test (bijna) nooit dezelfde vragen krijgen als bij de oefentest. Het heeft dus geen zin om antwoorden uit je hoofd te leren. 

Het is wel van belang de oefentesten te maken om vertrouwd te raken met de vraagstelling en hoe je een bepaalde test het beste kunt aanpakken. Ga serieus om met de oefentesten ook al zijn ze niet geldig voor je assessment. Je krijgt namelijk inzicht in jezelf, je komt erachter wie je bent en wat je kunt. Het oefenen zorgt er ook voor dat je weet welk onderdeel nog meer inzet nodig heeft om voldoende te scoren. De test is niet alleen belangrijk voor je potentiële werkgever of als toelatingseis voor een bepaalde opleiding. De test is ook belangrijk voor jezelf, deze test helpt je verder met je carrière (mogelijkheden). Dit geldt zeker ook voor het psychologisch onderzoek.

Vaardigheden verpleegkundige

Om prettig te kunnen werken in de zorg en om het vol te kunnen houden, zowel voor jezelf als voor de mensen die aan jou worden toevertrouwd, zijn bepaalde vaardigheden nodig:

 • Kennis van zaken, gediplomeerd zijn, niveau afhankelijk van functie.
 • Stressbestendig
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Nauwkeurig kunnen werken
 • Respectvol zijn
 • Vertrouwelijk kunnen werken, patiënten dienen zich bij jou veilig te voelen als ze jou iets in vertrouwen vertellen.
 • Verbaal sterk zijn 
 • Duidelijk kunnen rapporteren 
 • Goed kunnen samenwerken, inspringen voor collega’s, overdracht patiënten
 • Goede lichamelijke en geestelijke gezondheid
 • Ongeregelde diensten (ook in de weekenden en op zon- en feestdagen) kunnen/willen werken
 • Inlevingsvermogen, een goede balans hierin is essentieel, teveel empathie zorgt ervoor dat je te betrokken raakt en daardoor je werk misschien niet meer goed kunt doen.
 • Geduld, misschien moet dit zelfs bovenaan het lijstje staan!
 • Graag mensen helpen, ondersteunen bij pijn en verdriet, iets voor de medemens willen betekenen.

Deze vaardigheden leer je tijdens je opleiding en stage, maar het meeste leer je in de praktijk wanneer jij een baan als verpleegkundige hebt gekregen. Voordat het zover is zal de potentiële werkgever veel over je willen weten. Tijdens de sollicitatieprocedure zul je te maken krijgen met het assessment, het beoordelen op geschiktheid voor de vacante functie.


Oefenen capaciteitentest verpleegkundige

Er wordt vaak gezegd “blijf jezelf” als je een test moet maken en dat is ook erg belangrijk. Maar daarmee alleen kom je niet tot de beste score. Blijf jezelf zou betekenen dat jij je niet hoeft voor te bereiden, maar aan de test kunt beginnen gewoon zoals je bent! Dat zou echter jammer zijn! Er zijn beslist veel onderdelen waarvan jij de resultaten kunt verhogen als je oefent. Daarnaast zijn er onderdelen waarbij het heel erg prettig is om de vraagstelling al een keer gezien te hebben, zodat jij je ook daarop kunt voorbereiden. Uiteraard geef jij de antwoorden op persoonlijke vragen die ook echt voor jou gelden en die op jou betrekking hebben. Het oefenen heeft dus echt wel zin. Je weet ongeveer wat je te wachten staat en bent daardoor zelfverzekerder, ook dat zorgt voor een betere score.


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest verpleegkundige

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen