Als je het woord impressie gaat opzoeken, zul je verschillende betekenissen vinden. Impressie kan een gevoel of indruk betekenten, of een vertoning van communicatiemiddelen. In dit artikel  informeren we je over beide betekenissen.


Een impressie is een manier van denken over iets of iemand waarover je nauwelijks iets weet. Het is een indruk die je hebt over dat item of die persoon. Een impressie kan ook een afbeelding of een klein stukje tekst zijn, dat je al een eerste indruk geeft.


Impressie heeft op het gebied van marketing een andere betekenis dan hierboven is omschreven. Een impressie is in de marketing een unieke vertoning van online en/of offline communicatiemiddelen, bijvoorbeeld een banner, link of advertentie.

Indruk maken

Indruk maken is hetzelfde als een impressie geven. Je kunt ook zeggen de manier waarop je over iets of iemand denkt. Wij maken elke dag indruk op mensen, maar we krijgen voor een eerste indruk maar één kans. Zorg daarom voor de juiste indruk, want de eerste indruk blijft het beste bij anderen hangen. Door indruk te maken op iemand, vormt diegene een mening over jou. Je kunt indruk maken op je werk, op klanten, bij een kennismaking, op relaties etc. Hoe zorg je voor een goede eerste indruk. Hieronder een aantal tips.


afbeelding-indruk-maken

Tips voor de juiste indruk

Tip 1: Uiterlijk


Zorg voor een verzorgd en gepast uiterlijk en gepaste kledingkeuze. Dit kan grote invloed hebben op de indruk die een ander van je krijgt. Kies voor de juiste outfit om je zelfverzekerd te voelen.


Tip 2: Oogcontact


Een van de belangrijkste non-verbale communicatiemiddelen is oogcontact. Door oogcontact laat je de ander weten dat die gezien wordt, dat je naar diegene luistert en ook interesse in diegene hebt. Je ogen kunnen meer vertellen dan woorden, dus ga hier zorgvuldig mee om.


Tip 3: Interesse


Sta open om interesse te tonen in anderen. Luister naar wat iemand te zeggen heeft en stel vragen. Hiermee laat je de ander weten dat je interesse hebt in wat hij of zij te vertellen heeft.


Tip 4: Complimenten


Jouw mening over iemand, geeft diegene een beter beeld van wat voor persoon jij bent. Door complimenten te geven creëer jij een positieve sfeer en de juiste interesse.


Tip 5: Glimlach


Een glimlach siert een persoon. Ook dit is een belangrijk non-verbaal communicatiemiddel. Je toont openheid en geeft mensen een positief gevoel. Ze voelen zich welkom. Vergeet dus nooit om te lachen, want lachen is gezond.


Tip 6: Zelfvertrouwen


We zijn allemaal zenuwachtig voor een eerste indruk. Er spoken dan veel vragen door je hoofd. Zorg voor het juiste zelfvertrouwen en blijf rustig. Door de juiste handelingen en door het volgen van deze tips moet jouw eerste indruk goed verlopen. Misschien kun je zorgen voor een ijsbreker?


afbeelding-tips


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Competentie: Impressie

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen