09 november 2021 
3 min. leestijd

Figuurreeksen oefenen

Figuurreeksen oefenen

Binnenkort een test maken met figuurreeksen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor figuurreeksen oefenen. Het is namelijk een goede manier om je voor te bereiden op de test. Door te oefenen zorg je er voor dat je kennis krijgt van dit onderdeel. Het kan zijn dat je nog nooit figuurreeksen hebt gemaakt, dan is het allemaal nieuw en is het zeker aan te raden om te oefenen. Tijdens de capaciteitentest is de kans groot dat je figuurreeksen op moet lossen en hoe doe je dit dan? Zonder te oefenen kan dat erg lastig zijn, dus kies voor figuurreeksen oefenen zodat je er op bent voorbereid. Je krijgt nu de kans om te oefenen en je kennis uit te breiden, voordat je de test moet maken. Wil jij figuurreeksen oefenen? Lees hier dan direct meer over figuurreeksen voorbeelden, uitleg, tips en oefeningen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onderaan de pagina onze verschillende trainingspakketten.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Figuurreeksen voorbeeld

Om je een goed beeld te krijgen van wat de figuurreeksen zijn, zie je hieronder een voorbeeld.

Oefen hier je figuurreeksen


Figuurreeksen oefenen uitleg

Bij een figuurreeks gaat over een reeks bestaande uit figuren. Deze figuren zijn niet willekeurig bepaald. Ze volgen elkaar logischerwijs op en er treedt iedere keer een bepaalde verandering in de figuren op. Dat wil dus zeggen dat er een verband is tussen de figuren. De laatste plek is bij een figuurreeks opengelaten, dit figuur ga jij dus bepalen. Je moet daarvoor wel abstract kunnen redeneren. Je kunt een figuurreeks oplossen door het juiste figuur te ontdekken en dit vul je dan in op de openstaande plek. Bij iedere figuurreeks zit een bepaalde logica verstopt.


Figuurreeksen oefentest

Loading...


Figuurreeksen oefenen tips

Wil je graag tips bij het oefenen van de figuurreeksen? Dan kunnen wij je zeker verder helpen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips kunnen je helpen in te zien hoe dat de figuren veranderen. Let tijdens het oplossen van figuurreeksen op de volgende punten:

De hoek

Hoe ziet de hoek er uit. Is de hoek stomp, recht of scherp? Stel jezelf dan de vraag hoeveel zijn er stomp, recht of scherp en is dit in het volgend plaatje nog hetzelfde? Heel goed op de details letten en alle informatie goed in je opnemen (de concentratie is hierbij echt van belang).

Plaats van de hoek

Verschuift de hoek of blijft deze op dezelfde plek liggen? Het is heel goed om dat ook in je op te nemen, zodat je ook hier de logica van in gaat zien en weet wat er bij een ander figuur kan gebeuren.

Vorm van figuren

Veranderen de vormen of blijven deze hetzelfde in het volgende plaatje? Heel goed om ook dat in je op te nemen en de logica daarvan te ontdekken bij ieder figuur.

Aantal figuren

Zie je bij iedere afbeelding evenveel figuren of wordt het aantal meer of minder? Ontdek ook hier een logica in, zodat je dit door kunt voeren bij de andere figuren.

Plaats van figuren

Waar staan de figuren en blijven deze figuren in het plaatje op dezelfde plek of veranderen ze van plaats? Zo ja, hoe schuiven ze dan? Schuiven deze met de klok mee of er tegenin? Of verspringen ze naar de tegenovergestelde hoek? Of misschien schuiven ze wel iedere ronde één hoek op? Onthoud de logica en zorg dat je blijft ontdekken hoe de plaatsing is van de figuren.

Lijnen

Zijn er lijnen en zo ja, waar en hoeveel? Wat gebeurt hiermee?

Kleuren

Zijn er kleuren aanwezig? Zijn deze dan in de andere afbeelding hetzelfde of veranderen de kleuren? Ook daarin dien je de logica te ontdekken en te onthouden om zo tot een oplossing te komen van de figuurreeksen.


Nog meer figuurreeksen oefenen

Begin vandaag nog met figuurreeksen oefenen, je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Een goede voorbereiding is namelijk heel belangrijk! Figuurreeksen maken vaak deel uit van een IQ test of een assessment en deze dien je goed onder de knie te krijgen. Bij een assessment training kun jij tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Je zorgt er op die manier voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren bij een IQ test. Bij ons kun je altijd meer informatie opvragen en de figuurreeksen oefenen. Bekijk hier beneden onze pakketten.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen