03 augustus 2021 
1 min. leestijd

Hoe kun je het beste voor de eelloo test oefenen?

Hoe kun je het beste voor de eelloo test oefenen?

De eellootest bestaat uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. De persoonlijkheidstest richt zich op jouw karaktereigenschappen en op basis daarvan krijgt de werkgever een idee van de persoon die jij bent en kan hij kijken of jij bij de betreffende functie past waar je op solliciteert. Bij de capaciteitentest worden, niet erg verrassend, je capaciteiten getest. Vaak heeft dit betrekking op je aangeboren capaciteiten, maar ook op je verworven capaciteiten. De capaciteiten die bij zo’n test getest worden zijn dus te trainen. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessmenttrainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave: 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Waarom moet ik de eelloo test oefenen?

De eelloo test oefenen, of welke capaciteitentest ook, is altijd een goed idee. Ook als je in het verleden al vergelijkbare tests hebt gemaakt en gehaald, kan het nooit kwaad om voor de eelloo test te oefenen. Tijdens de capaciteitentest worden verschillende vaardigheden getoetst en al deze vaardigheden zijn over het algemeen te trainen en te verbeteren. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je een goede score op de test haalt omdat de uitslag van de test weleens de doorslag zou kunnen geven om jou wel of niet aan te nemen voor de betreffende functie. Hieronder vind je enkele tips over hoe je je het best kunt voorbereiden en de eelloo test kunt oefenen.


Eelloo oefentest

Loading...


Eelloo test voorbereiden tips

Op de site van eelloo is te vinden dat zij het aanraden om de eelloo test te oefenen. Dit zeggen ze natuurlijk niet voor niets. De vaardigheden die getoetst worden zijn vaardigheden die je kunt trainen en dus ook kunt verbeteren. Het consequent oefenen van de vaardigheden leidt in vrijwel alle gevallen tot een hogere score op de test en dit kan jou helpen bij het verkrijgen van je droombaan. Hieronder staan een paar tips voor het voorbereiden van de Eello test.


Houd tijdens het oefenen rekening met verschillen

Voor de eelloo test oefenen kan op verschillende manieren. Je kunt op internet genoeg oefentesten vinden die je kunt gebruiken voor het oefenen van de eelloo test, maar je dient er dan wel rekening mee te houden dat iedere capaciteitentest anders is en de vragen of vraagstellingen net anders kunnen zijn dan wat je in de test krijgt. Het is dus altijd verstandig om je eerst te verdiepen in het soort test dat je krijgt en hier gepaste oefeningen bij de te zoeken. Op deze manier oefen je efficiënt en effectief.

 

Verdiep je in de regels

Ieder bedrijf of ieder bureau dat capaciteitentests afneemt, hanteert hiervoor weer andere regels. Bij sommige onderdelen mag je bij het ene bedrijf een rekenmachine gebruiken, maar bij het andere bedrijf niet. Daarnaast wordt een capaciteitentest altijd onder tijdsdruk afgenomen en daarom is het goed om te weten hoeveel tijd je voor de test krijgt. Wil je de eelloo test oefenen? Kijk dan hoeveel tijd je voor de test krijgt en pas je hier op aan. Ook kan het interessant zijn om te kijken hoe de score berekend wordt. Als alleen de goede antwoorden meetellen kan het de moeite zijn om te gokken bij vragen die je niet weet. Wordt de score op een andere manier berekend, dan is gokken niet altijd verstandig als je het antwoord niet weet.

 

Hecht niet te veel waarde aan de oefenvragen

Oefenvragen zijn niet voor niets oefenvragen. Deze vragen zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat jij voor de eelloo test kunt oefenen. Na het maken van oefenvragen krijg je vaak het advies om door te oefenen of dat je er klaar voor bent. Ook al geven ze aan dat je er klaar voor bent, meer oefenen kan nooit kwaad. Het levert hooguit een hogere score op.

 

Plan je test, als het kan, op het juiste moment

Wanneer je de test thuis online mag maken, is het verstandig om dit te doen op een moment wat voor jou het beste werkt. Sommige mensen zijn het meest productief en scherp in de ochtend, anderen in de avond. Woon je met mensen samen? Dan is het misschien prettig om de test te maken op een moment dat je alleen thuis bent zodat je niet gestoord of afgeleid kan worden. Dit zijn overigens ook de beste momenten om de eelloo test te oefenen omdat je dan de test zo goed mogelijk na kan bootsen.

 

Krijg inzicht in je sterke en zwakke punten

Door de eelloo test te oefenen, krijg je op een eenvoudige manier inzicht in je sterke en zwakke punten. Hier kun je vervolgens met het oefenen rekening mee houden. Het is verstandig om je niet alleen op je zwakke punten te focussen. Het is namelijk ook fijn voor je eigen gevoel om de dingen te oefenen die je al goed kan. Zo kun je bij die onderdelen de puntjes op de i zetten en blijf je ook gemotiveerd om te oefenen. Door alle onderdelen te blijven oefenen, kun je een goede algehele score halen en kun je net dat ene puntje meer halen ten opzichte van die andere kandidaten.

 

Voorkom of verminder stress

Mensen zeggen vaak angst is een slechte raadgever, maar dit geldt eigenlijk ook wel voor stress. Als je gevoelig bent voor stress, kan dit je enorm in de weg zitten tijdens het maken van de test. Als je veel stress ervaart, wordt het moeilijker om je te concentreren en kun je minder goed nadenken. Door met een paar dingen rekening te houden kun je de stress al behoorlijk verminderen. Zorg ervoor dat je uitgerust bent en maak de test op een plek waar het rustig is, jij je prettig voelt en waar je niet gestoord kunt worden. Daarnaast is een goede voorbereiding ook een manier om stress te verminderen. Door te oefenen weet je wat je kunt verwachten en wat er van je gevraagd gaat worden. 


Nog meer de eelloo test oefenen

Wil je nog meer oefenen voor de eelloo test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen