09 november 2021 
3 min. leestijd

Numeriek redeneren

Numeriek redeneren

Heb je wel eens van numeriek redeneren gehoord? Het is een onderdeel waar je mee te maken kunt krijgen bij een capaciteitentest. Je moet ook dit onderdeel met een voldoende afsluiten, wil je de test halen. Wanneer je binnenkort een assessment moet maken, doe je er goed aan om je hier ook op voor te bereiden en goed te oefenen met numeriek redeneren. Het onderdeel numeriek redeneren is er om een goed beeld te krijgen van je cijfermatig inzicht. Het oefenen van dit onderdeel helpt je om je vaardigheden te verbeteren en daarmee kun je ook een hogere score op de test behalen. Op deze pagina krijg je informatie over numeriek redeneren, uitleg, tips, voorbeelden en je kunt het numeriek redeneren oefenen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Numeriek redeneren uitleg

Tijdens het numeriek redeneren is het belangrijk dat je de vragen goed doorneemt. Je gaat een paar vragen beantwoorden en daarbij moet je grafieken en tabellen kunnen lezen (begrijpen). Je ziet verschillende gegevens staan in de grafieken en tabellen en deze moet je dan rekenkundig in kunnen schatten. Meestal bestaat een test uit meerkeuzevragen, daarbij zijn er verschillende antwoorden waarvan één antwoord goed is. 

Je kunt onderstaande video bekijken en dan zie je wat er bedoeld wordt met numeriek redeneren. Je komt er zo ook achter wat je tijdens een test kunt verwachten. Neem de tijd om de video te bekijken en probeer het in je op te nemen. Kijk desnoods twee keer, zodat de basis om te beginnen met oefenen goed is.


Numeriek redeneren oefentest

Wil je het numeriek redeneren oefenen? Dan hebben we hier een oefentest voor je.

Loading...


Numeriek redeneren tips

Tijdens het numeriek redeneren is het goed om tips te gebruiken die je tijdens het oefenen en straks bij de test toe kunt passen. Bekijk welke tips jou kunnen helpen en waar deze je dan brengen.


Procenten uitrekenen

Je moet bij het numeriek redeneren procenten uit kunnen rekenen. Het is dus van belang dat je dat onderdeel goed gaat oefenen en weet hoe je procenten uit moet rekenen. Daarom geven we je een tip hoe jij je het procenten uitrekenen eigen kunt maken, met deze formule: (nieuw – oud) / oud x 100 %.

De toepassing van deze formule leggen we je graag uit aan de hand van een voorbeeld. Je wil een boek kopen van drie euro. Daarvoor ga je naar de winkel en zie je dat de prijs verhoogd is naar vier euro. Je wil dan weten met hoeveel procent de prijs is gestegen en hoe reken je dat uit? Je past de formule toe en dan krijg je het volgende: (4-3) / 3 x 100 % = 33,33%.

Ga secuur te werk

Het is bij iedere test die je gaat maken belangrijk dat je secuur te werk gaat. Als je gaat oefenen met het numeriek redeneren, is het belangrijk dat je hier al aan gaat wennen. Je kunt dan ook maar beter rustig de tijd nemen om de vragen door te nemen en op zoek te gaan naar een antwoord, dan alles snel te willen doen. Soms is secuur te werk gaan lastig, omdat je te maken krijgt met tijdsdruk.

Goed lezen

Het is van belang dat je de vraag iedere keer goed leest, en de grafieken en de tabellen goed analyseert. Het is belangrijk dat je eerst de vraag gaat lezen en dan gaat kijken naar de grafieken of tabellen. Je kunt op zoek gaan naar de juiste informatie om zo de vraag te kunnen beantwoorden. Het is belangrijk dat je niet af wordt geleid door informatie die niet van belang is voor het antwoord.

Blijf kalm

Het is belangrijk dat je tijdens het numeriek redeneren altijd rustig blijft. Iedere keer krijg je veel informatie en wanneer je goed naar de tabel of grafiek krijgt, krijg je nog meer informatie en cijfers te zien. Hierbij krijg je de vraag en antwoorden te zien en kun je de tijd nemen om alles in je op te nemen. Je ervaart tijdens de test vaak een bepaalde tijdsdruk en er kan ook bepaalde druk zijn die je voelt om de vraagstukken goed op te lossen. Dat is geen fijne combinatie en dat kan zorgen voor nog meer stress. Probeer zo rustig mogelijk te blijven en dan ben je beter in staat om alle informatie te filteren en tot het juiste antwoord te komen.


Nog meer numeriek redeneren oefenen

Wil je nog meer numeriek redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hieronder voor de trainingen.


€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen