Algemeen
Clayton Vitor
Algemeen
11/09/2021
2 min
0

Postbakoefeningen voorbereiden

11/09/2021
2 min
0

Een postbakoefening voorbereiden kan jou helpen om met veel zelfvertrouwen het assessment in te gaan. Er bestaan daarom veel oefeningen om jou op weg te helpen. Het is echter wel afhankelijk van de functie waarvoor je gesolliciteerd hebt of je te maken krijgt met dit onderdeel. Vraag daarom na bij het bedrijf of jij hiermee te maken krijgt. Zo voorkom je dat je veel werk gaat steken in de voorbereiding of dat je deze oefening juist helemaal over het hoofd ziet. Wil je meer capaciteitentesten oefenen bekijk onze trainingspakketten dan onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is een postbakoefening?

Een postbak oefening voorbereiden begint met door te nemen wat dit onderdeel precies inhoudt. Het wordt in sommige gevallen een in-basket oefening genoemd. Als je dit tijdens het assessment krijgt, moet je een inbox met belangrijke en minder belangrijke zaken bekijken en solliciteren. In deze inbox vind je aantekeningen, documenten, berichten en andere input. Op basis van alle gegevens die jij vindt, moet je beslissen welke acties je gaat ondernemen en welke analyses hierbij uitgevoerd moeten worden. Aan de hand van deze oefening moet je uiteindelijk een kort rapport opstellen waarin je het probleem analyseert en een oplossing voorstelt.

Het doel van de opdracht is om te kijken hoe jij omgaat met tijdsdruk en deadlines. Een postbak oefening voorbereiden is daarom belangrijk.


Postbakoefeningen voorbereiden tips


  • Sorteer de mails op ‘urgent en belangrijk’, ‘urgent en minder belangrijk’, ‘belangrijk en minder urgent’ en ‘niet urgent en niet belangrijk’.
  • Een dubbele agenda is een lastige. Er zijn bij deze berichten meerdere afspraken over elkaar ingepland. Het is aan jou om hier een oplossing voor te bedenken en ervoor te zorgen dat de afspraken op een andere manier voor komen. Probeer bij een postbak oefening voorbereiden te onderzoeken of de berichten belangrijk zijn. Financiële informatie, zoals jaarrekeningen en kwartaalcijfers moet je hierbij ook goed in de gaten houden. 


Valkuilen bij postbakoefeningen

De grootste valkuil bij deze opdracht is dat je niet genoeg tijd neemt om alle informatie door te nemen. Je hebt vaak een aantal uur de tijd om de opdracht uit te voeren. Het kan hierdoor allemaal erg lang duren, maar je zult merken dat je deze tijd ook echt nodig hebt om alles op de juiste manier te kunnen doen. Zorg er daarom voor dat je als eerste alle informatie doorleest die jij hebt gekregen. 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hieronder voor onze assessmenttrainingen.

Reacties
Categorieën