16 juli 2019 
0 min. leestijd

Redactiesommen oefenen

Redactiesommen oefenen

Redactiesommen komen vaak voor bij intelligentie– of capaciteitentesten. Ze zien eruit als verhaaltje, waar veel informatie in verwerkt is die er helemaal niet toe doet. In feite wordt hiermee getest of je de belangrijkste informatie snel uit een redactiesom kunt halen. Het is dus niet alleen een vorm van rekenen, maar ook aan de hand zijn van de juiste informatie de soms oplossen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Redactiesommen uitleg


Redactiesommen zien er altijd uit als een verhaal. Hierdoor kunnen het soms ook verhaaltjessommen worden genoemd. Voor veel mensen is het door de grote hoeveelheid lastig om er informatie uit te halen. Als jij dit goed doet op een assessment, kun je jezelf onderscheiden ten opzichte van andere kandidaten. De competentie: omgaan met details kun je hiermee goed laten zien, doordat jij met een grote hoeveelheid informatie toch de juiste details eruit haalt voor de sommen. Je kunt dit voor jouw assessment goed oefenen, door zoveel mogelijk van deze redactiesommen te maken.


Redactiesommen oefentest

Loading...


Redactiesommen oefenen tips

Hier hebben we een aantal tips die jou kunnen helpen met het oefenen van redactiesommen.


Leer jezelf de basisregels aan van rekenen

Als eerste moet je jezelf de officiële rekenregels aanleren. Als je deze regels onder de knie hebt, zul je namelijk sneller zijn in het oplossen van sommen en deze ook kunnen vertalen naar de redactiesommen. Hoe meer redactiesommen je maakt, hoe beter je hierin wordt. De competentie: leervermogen staat hierin ook centraal. Je moet jezelf blijven ontwikkelen door te oefenen.

Aantekeningen en concentratie zijn van belang

Je zult daarom tijdens het maken van deze sommen, of het nou tijdens een assessment is of met oefenen, jezelf goed moeten concentreren en daarnaast aantekeningen moeten maken om de relevante informatie op te kunnen slaan. Maar wat is concentreren? Dit is kort gezegd jouw aandacht bij de opdracht houden. Veel mensen raken afgeleid door alle informatie in het verhaal, terwijl je met een goede concentratie snel de belangrijke punten eruit kunt halen en de som op kunt lossen.

Korte steekwoorden tonen jou meer inzicht in het verhaal

En wat zijn aantekeningen? Dit zijn in feite korte notities die voor jou meer duidelijk moeten maken. Zo kun je met jouw aantekeningen bijvoorbeeld opschrijven wat voor jou de meest relevantie informatie is. Het zijn allemaal korte steekwoorden, of in dit geval misschien de getallen, waaruit jij kunt opmaken wat de oplossing kan zijn van de redactiesom. Je kijkt in feite eerst naar wat voor som het is. Dit kan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen of delen zijn. Dit zijn vaak sleutelwoorden die in de tekst zijn verwerkt, zoals samen, bij elkaar, uitdelen, verschil, tekort of in totaal. Hierna kijk je op welke vraag je antwoord moet geven en welke informatie daarbij nodig is. Dit schrijf je op in jouw aantekeningen. Op deze manier kun je sneller optimaal presteren.

Veel oefenen en blijven focussen op de belangrijke zaken

Optimaal presteren kan daarbij echter alleen maar wanneer je veel geoefend hebt met deze sommen. Je moet namelijk steeds sneller en preciezer worden, omdat er een tijdslimiet aan een assessment verbonden zit. De verschillende sleutelwoorden uit jouw hoofd leren kan hiermee al helpen. Hierbij is het ook van belang dat je de vragen geconcentreerd leest. hiermee kun je bijvoorbeeld geconcentreerd een boek of tijdschrift lezen, maar dit behoeft niet dezelfde inspanning als een redactiesom.


Nog meer redactiesommen oefenen?

Wil je nog meer redactiesommen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen