16 juli 2019 
2 min. leestijd

Syllogismen

Syllogismen

Wanneer je een capaciteitentest moet doen, zul je ongetwijfeld het maken van syllogismen tegenkomen. Syllogismen bestaan uit twee verschillende stellingen, waaruit jij een conclusie moet trekken. Het is daarom vooral belangrijk dat je logisch kunt redeneren en aan de hand van de stellingen dus de juiste conclusie trekt. Lezen en juist interpreteren is hierbij het belangrijkste deel. De competentie: probleemanalyse is hierbij belangrijk, doordat je meerdere zaken met elkaar moet combineren om tot het juiste te komen. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Syllogismen uitleg


Syllogismen beantwoorden behoeft enige vaardigheid. Je moet namelijk niet alleen verbindingen kunnen leggen, maar van hieruit dus ook de beweringen tot de juiste conclusie verkrijgen. Dit zou je kunnen doen door middel van een diagram. In deze diagrammen kun je namelijk al enige overlap krijgen, waardoor de conclusie snel getrokken is. Op basis van het diagram zou je namelijk kunnen concluderen dat een bepaald antwoord niet mogelijk is. Je hebt direct op een rijtje wat wel en niet aan de orde is en hoeft niet opnieuw te gaan beredeneren wanneer je in de war raakt. Je hoeft het juiste antwoord alleen maar af te lezen van het diagram. Indien je geen kladpapier mag gebruiken, dan is het van belang dat je de diagrammen in je hoofd in kunt beelden.


Syllogismen oefentest

Loading...


Syllogismen oefenen tips


Logisch nadenken leidt tot het goede antwoord

Voordat je het antwoord geeft bij syllogismen is het van belang dat je eerst nadenkt over de beweringen. Je kunt voor jezelf al analyseren hoe de beweringen in relatie staan tot elkaar. De competitie: analyserend vermogen wordt hierbij betrokken. Door logisch na te denken en te analyseren welke implicaties de beweringen hebben, kun je namelijk tot het juiste antwoord komen.

Concentratie van belang vanwege de tijdsdruk

Als je de test moet gaan doen, is het van belang dat je de beweringen geconcentreerd doorleest. Als je dit doet, is het antwoord namelijk al snel duidelijk. Je hebt immers maar een bepaalde tijd, waardoor er tijdsdruk ontstaat. Wat is tijdsdruk? Dit valt het beste te omschrijven als je te veel taken hebt binnen een bepaalde tijd. Je zult hierdoor een soort stress ervaren, omdat je alle taken binnen de gestelde tijd af wilt krijgen.

Stressbestendigheid tijdens het maken van verbanden

Mocht je niet binnen een aantal seconden het juiste antwoord hebben, dan kan het verstandig zijn om een bepaald syllogisme over te slaan en eerst aan de volgende onderdelen te beginnen. Je kunt dan alle concentratie op de overige vragen richten, waardoor deze eenvoudiger zullen gaan. Daarna kun je altijd nog teruggaan naar de overgeslagen vraag voordat de tijd voorbij is. Het is daarbij goed om de competentie: stressbestendig te hebben.


Nog meer syllogismen oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen