Het PostNL assessment is al eeuwen oud. Al in 1799 nam de overheid het beheer over de post over. Onder diverse namen zijn we sinds die tijd door het leven gegaan. Ook hebben we op verschillende manieren verantwoording af moeten leggen aan de overheid. In 1989 privatiseerden wij, wij waren toen bekend onder de naam PTT. Sinds 2011 heten wij PostNL.

Inhoudsopgave
    • Het PostNL assessment ontwikkelt zich verder
    • Hoe denk jij mee met de klant?
    • Denken wij samen voor de klant?
    • Komen we er samen niet uit?
    • Het PostNL assessment ontwikkelt zich verder     Onze naam en de privatisering zijn niet de enige veranderingen die wij in ons 220-jarig bestaan doorgemaakt hebben. In de huidige tijd is veel post vervangen door emailverkeer. Daarentegen komen er steeds meer pakketbezorgingen door bestellingen van consumenten op internet. Ook de service die van ons verwacht wordt, wordt steeds uitgebreider. Niet alleen op het gebied van keuzemogelijkheden van bezorgmomenten, maar ook de te vervoeren producten eisen steeds meer van onze vervoersmogelijkheden.

     Of je bij ons postbezorger of beleidsbepaler bent, je draagt bij aan en denkt mee over de service die wij aan onze klanten geven. Iedereen heeft zijn eigen waardevolle plaatsje in het hele proces. Om dit ook juist te krijgen, maken wij tijdens onze sollicitatieprocedures gebruik van een assessment.

     Logo van PostNL

     Hoe denk jij mee met de klant?     Wil jij één van onze 38.000 medewerkers worden, solliciteer dan op een voor jou aantrekkelijke vacature op onze site. Wij bekijken jouw reactie en bij geschiktheid gaat onze recruiter met jou in gesprek. Gaat dit goed, dan nodigen wij jou uit om deel te nemen aan een assessment.

     Het assessment gaat uitsluitsel geven of jij binnen ons bedrijf past en of jij ook geschikt bent voor de functie waarop jij gesolliciteerd hebt. Je beantwoord vragen waaruit jouw persoonlijkheid en innerlijke drive afgeleid kunnen worden. Ook doe je een aantal testen om jouw vaardigheden en competenties te laten zien. Uit deze testen komt ook naar voren wat jou sterke en verbeterpunten zijn en op welk gebied jij je eventueel nog verder kan ontwikkelen. Voor bepaalde functies vragen wij jou ook om deel te nemen aan een rollenspel of andere praktijksimulatie. We zien jou dan in actie en kunnen een oordeel vormen over jouw werkwijze en of deze bij ons past.

     Het woord ''klant'' op z'n Engels

     Denken wij samen voor de klant?     Is de uitslag van het assessment positief, dan volgen er nog gesprekken met jouw toekomstige manager en collega’s. Staan onze neuzen na deze gesprekken nog steeds dezelfde kant op, dan kunnen we de arbeidsovereenkomst ondertekenen en kan je in jouw nieuwe functie beginnen.

     Wij stimuleren persoonlijke en professionele groei bij onze medewerkers. Groei die betrekking heeft op jouw huidige functie als die voor een eventuele toekomstige functie. De uitslag van het assessment geeft aan waar jij staat en welke punten je aan jezelf kunt verbeteren. Een goed uitgangspunt dus om te bekijken waar jij met die ontwikkeling kunt beginnen.

     Komen we er samen niet uit?     Ga jij niet voor ons aan de slag, dan vernietigen wij jouw dossier. Jij kunt wel aan de slag met jouw sollicitatie-activiteiten door op die functies die goed bij jouw profiel aansluiten te solliciteren en jouw curriculum vitae een update te geven met de uitslag van het assessment.

     PostNL maakt gebruik van Time to Grow assessment.

     Nog meer oefenen
     Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in PostNL assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen