10 november 2021 
1 min. leestijd

Abstract redeneervermogen

Abstract redeneervermogen

Heb je in een vacature de woorden abstract redeneervermogen zien staan, dan kun je er vanuit gaan dat hier vragen over gesteld gaan worden tijdens jouw sollicitatiegesprek of tijdens het assessment. Het is echter een vaag begrip als je niet weet wat het inhoudt en hoe je dit vermogen tot uiting kunt laten komen. Het is daarom goed om meer informatie te vergaren over dit vermogen. Onderstaande informatie helpt jou bij de eerste stappen, zodat je jezelf beter voor kunt bereiden op het aankomende assessment. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onder aan de pagina een kijkje te nemen bij onze assessmenttrainingen.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Abstract redeneervermogen uitleg

Abstract redeneervermogen is voor veel beroepen van belang. Je krijgt immers steeds vaker te maken met complexe informatie, die geanalyseerd moet worden. Vaak gebeurt dit aan de hand van visuele producten, zoals diagrammen of matrixen. Je moet daarom weten wat het inhoudt en hoe je deze vaardigheid kunt ontwikkelen. Abstract redeneervermogen houdt in dat je complexe informatie kunt verwerken en aan de hand daarvan een conclusie kunt trekken. 

Hoe wordt abstract redeneervermogen getest?

Jouw abstract redeneervermogen wordt getest tijdens de capaciteitentest. Het is afhankelijk van de functie waarnaar jij gesolliciteerd hebt welke variant je tegenkomt. Je kunt daarom het beste eerst navragen bij het bedrijf welke variant je tegen kunt komen. Je kunt er daarnaast voor kiezen om alle varianten te oefenen, zodat je een breder inzicht krijgt en meer kennis opdoet. Onderstaande informatie legt uit wat de varianten inhouden die jij tegen kunt komen in de capaciteitentest

De verschillende varianten zijn:

Voorbereidingstips abstract redeneervermogen

  • Goede planning
  • Goed oefenen, zodat je zelfverzekerd de test kan maken

Nog meer abstract redeneervermogen oefenen

Wil je nog meer de abstracte redeneervermogen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk de trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen