22 mei 2023 
2 min. leestijd

Capaciteitentest oefenen online

Capaciteitentest oefenen online

Capaciteitentests zijn een veelgebruikt instrument bij sollicitatieprocedures en studio aanmeldingen. Ze meten verschillende cognitieve vaardigheden, zoals verbaal eNl numerieke redenering , abstract redeneervermogen en  ruimtelijk inzicht.  Het is essentieel om je voor te bereiden op deze tests om je kansen op succes te vergroten. In dit artikel bieden we tips en oefenopdrachten met gedetailleerde uitleg en antwoorden om je te helpen bij het oefenen van capaciteitentests.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips capaciteitentest online oefenen 

  1. Maak gebruik van betrouwbare online bronnen:  Zoek naar gerenommeerde websites die gratis oefentests aanbieden. Zorg ervoor dat de bronnen up-to-date en betrouwbaar zijn, zodat je een realistisch beeld krijgt van wat je kunt verwachten tijdens de daadwerkelijke test.
  2. Begrijp de instructies:  Lees altijd de instructies zorgvuldig door voordat je aan een oefening begint. Elke test kan verschillende regels en tijdsbeperkingen hebben. Door de instructies goed te begrijpen, voorkom je kostbare fouten.
  3. Tijdbeheer: CapaciteitenTests hebben vaak strakke tijdschema's. Train jezelf om binnen de gegeven tijd te werken door oefeningen te doen met behulp van een timer. Probeer je snelheid geleidelijk te verhogen terwijl je nauwkeurig blijft.
  4. Focus op zwakke punten:  Identificeer de specifieke vaardigheden waarin je minder sterk bent en oefen deze extra. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met numeriekee denering, concentreer je dan op het oplossen van Numerieke vraagstukken.


Oefenopdrachten capaciteitentest online oefenen 

Hier zijn enkele oefenopdrachten met gedetailleerde uitleg en antwoorden om je te helpen bij het ontwikkelen van de vereiste vaardigheden voor capaciteitenTests:

Instructie: Lees de volgende passage en beantwoord de vraag die volgt.

Passage:

"In een bepaald bedrijf werken er 150 mannen en 100 vrouwen. Als 25% van de mannen en 30% van de vrouwen een leidinggevende functie heeft, hoeveel werknemers hebben dan een leidinggevende functie?"

Vraag: Hoeveel werknemers in totaal hebben een leidinggevende functie?


Instructie: Los de volgende numerieke redeneringsvraag op.

Vraag: Als een product oorspronkelijk €80 kost en het wordt met 20% korting verkocht, wat is dan de verkoopprijs?


  • Abstract redeneervermogen:

Instructie: Kies het ontbrekende patroon in de volgende reeks.

Reeks: A - C - E - G - ?

Vraag: Wat komt er na G?

oefenopdracht capaciteitentest

Antwoorden oefenopdrachten capaciteitentest oefenen online

Uitleg:  Om het aantal werknemers met een leidinggevende functie te berekenen, moeten we eerst het aantal mannen en vrouwen vermenigvuldigen met hun respectievelijke percentages. Vervolgens tellen we deze aantallen bij elkaar op.

Antwoord: (150 mannen × 25%) + (100 vrouwen × 30%) = 37,5 + 30 = 67,5 werknemers


Uitleg:  Om de verkoopprijs te berekenen na het toepassen van een korting van 20%, moeten we het bedrag van de korting aftrekken van de oorspronkelijke prijs.

Antwoord: 20% van €80 is €16. Door dit bedrag af te trekken van de oorspronkelijke prijs, krijgen we €80 - €16 = €64 als verkoopprijs.


  • Abstract redeneervermogen:

Uitleg: In deze reeks worden de letters in het alfabet in stappen van 2 oplopend genomen. A is de eerste letter, C is de derde, E is de vijfde, enzovoort.

Antwoord:  Na G komt de letter I, omdat we steeds twee letters vooruitgaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat oefenen en het begrijpen van de verschillende soorten vragen en patronen die in capaciteitentests voorkomen, je vaardigheden aanzienlijk kunnen verbeteren. Door regelmatig te oefenen en te blijven leren, zul je beter worden in het oplossen van deze tests en je zelfvertrouwen vergroten tijdens de daadwerkelijke test.


Nog meer capaciteitentest oefenen online oefenen

Wil je nog meer capaciteitentest | Online oefenen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen