11 november 2021 
2 min. leestijd

Cognitieve test oefenen

Cognitieve test oefenen

Een cognitieve test oefenen, wanneer maak jij er gebruik van? Hoe kun je het beste oefenen en wanneer? Alle vragen worden beantwoord in dit artikel. Je wordt namelijk voorbereid op wat je kunt verwachten en hoe je kunt oefenen. Lees het op je gemak door en dan weet je alles over de cognitieve test. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.


Inhoudsopgave


Wat is een cognitieve test?

Een cognitieve test wordt ook aangeduid als intelligentietest en daarmee wordt meteen duidelijk wat deze test inhoudt: het meten van de cognitieve (intellectuele) capaciteiten van de sollicitanten. De capaciteitentest is een vast onderdeel van een assessment. Dus je krijgt daar zeker mee te maken als je een assessment aflegt. De vaardigheden die worden getoetst zijn afhankelijk van de baan/functie die jij ambieert en waarnaar jij solliciteert. De ene test zal bijvoorbeeld meer toegespitst zijn op rekenvaardigheden en de andere op taal. Door het bekijken van de resultaten van deze test komt men erachter op welk niveau de sollicitant zit.  


Waarom een cognitieve test oefenen?

Een cognitieve test laat de potentiële werkgever zien of de kandidaat op het juiste niveau presteert voor de vacante functie. Onder andere de volgende onderdelen zullen aan bod komen bij het assessment: logisch redeneren, taalvaardigheden, rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht, commercieel inzicht. De resultaten van de kandidaten die de test maken kunnen met elkaar worden vergeleken en degene met de hoogste score wordt bekend. Er kan ook gekeken worden naar de resultaten van de zo genaamde normgroep en hoe jij je daartoe verhoudt. Heb je lager, gemiddeld of hoger dan de normgroep gepresteerd? De uitslag laat zien hoe het is gesteld met jouw vermogen om op diverse gebieden te presteren. 


Cognitieve test oefenen

Begin op tijd met de voorbereiding op je assessment en het oefenen van de diverse onderdelen van de cognitieve capaciteitentest. Het zijn er erg veel, zoals je online kunt zien. Aan de oplopende scores kun je aflezen dat oefenen helpt. Er kunnen eenvoudige onderdelen tussen staan, deze maak je lekker vlot en onder tijdsdruk. Met andere onderdelen kun je meer moeite hebben, oefen deze vaker en herhaal. Vergeet niet de tips en uitleg te lezen, een kleine aanwijzing kan er voor zorgen dat jij een bepaald moeilijk onderdeel ineens begrijpt. Je kunt uiteraard ook iemand in je buurt om hulp vragen. Je kunt tijdens het assessment te maken krijgen met analogieën, met cijferreeksen en figuurreeksen, maar ook met persoonlijkheidsvragen, met de motivatie vragenlijst, de interesse vragenlijst.


Laatste vragenlijsten cognitieve test

Bij de laatste vragenlijsten is geen goed of fout antwoord, het is jouw antwoord! Toch is het prettig deze vragen een keer te bekijken om te zien wat je te wachten staat. Het resultaat van de interesse vragenlijst zegt veel jouw interesses. Waar liggen deze en waar niet? Er wordt je een spiegel voorgehouden. Dergelijke vragenlijsten vul je naar waarheid in, de antwoorden zeggen iets over jou als persoon. Naast het oefenen van de andere onderdelen heeft ook het herhalen ervan voordelen. Door de herhaling worden patronen door je hersenen herkend. Deze worden opgeslagen en wanneer jij ze nodig hebt kun je ze oproepen. 


Nog meer cognitieve testen oefenen

Wil je nog meer cognitieve testen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen