07 december 2019 
3 min. leestijd

Figuurreeksen oplossen

Figuurreeksen oplossen

Solliciteren op een functie is over het algemeen al een spannende tijd. Veel werkgevers kiezen er daarnaast voor om een assessment af te laten leggen om te kijken of jij de geschikte kandidaat bent voor de functie. Hierbij is de kans groot dat jij figuurreeksen oplossen gaat. Het is daarom verstandig om op tijd te beginnen met voorbereiden, zodat je precies weet wat je moet doen bij dit onderdeel. Dit begint al bij het doornemen van onderstaande informatie. Deze informatie geeft jou namelijk inzicht in wat figuurreeksen inhouden en hoe je deze het beste op kunt lossen. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Neem dan een kijkje bij onze assessment trainingen onderaan de pagina.

 

Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Figuurreeksen oplossen: de uitleg

Figuurreeksen zijn een vast onderdeel van de capaciteitentest. Dit is een test die jou test op jouw vaardigheden en is vaak aangepast aan de vaardigheden die jij moet beheersen om een functie naar behoren uit te kunnen voeren. De figuurreeksen oplossen kun je alleen als je het vermogen tot abstract en logisch redeneren beheerst. Dit is voor veel werkgevers van belang om te hebben, omdat je vaker te maken krijgt met redeneren bij teksten en figuren. Denk hierbij aan een baan bij de politie of defensie, maar ook als analyticus.


Figuurreeksen oefentest

Loading...


Tips en trucs voor het oplossen van figuurreeksen

Voordat gekeken wordt naar de oefening van figuurreeksen oplossen, kun je kijken naar onderstaande tips en trucs. Deze helpen jou namelijk ook weer verder bij het ontdekken van de logica en het maken van figuurreeksen tijdens het assessment. De eerste tip is om zoveel mogelijk te gaan oefenen met figuurreeksen. Je gaat sneller verbanden zien, waardoor je minder kans hebt om fouten te maken. Daarnaast weet je beter wat je tijdens de capaciteitentest kunt verwachten. 

Een andere tip bij figuurreeksen oplossen is om genoeg zelfvertrouwen te hebben. Door vertrouwen in jezelf te hebben kun je ook beter presteren. Je zult veel sneller het juiste antwoord ontdekken dan wanneer je geen zelfvertrouwen hebt.


Let op ieder detail tijdens het oplossen van vraagstukken

Kijk te allen tijde goed naar de details bij figuurreeksen oplossen. De competentie omgaan met details is belangrijk naast het abstract en logisch redeneren. De kleinste details kunnen immers leiden tot het juiste antwoord. Je moet daarom op alles letten. Iedere verandering is van belang. 

Ook kunnen de vormen van de figuren veranderen. Niet altijd valt dit even goed op, waardoor je per pictogram moet gaan kijken. Als er bij de eerste paar figuren dezelfde verandering plaatsvindt, heb je het juiste antwoord al gevonden. Gebeurt dit niet, begin je weer van voor af aan. Daarnaast kunnen er meer pictogrammen bijkomen per figuur. Ook dit moet je door kunnen voeren naar de volgende om het juiste verband te ontdekken.

 

De voorbereiding van figuurreeksen

De voorbereiding van figuurreeksen oplossen begint vanaf het moment dat jij te horen hebt gekregen dat je assessment moet gaan doen. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk geoefend hebt en gewend bent geraakt aan de vraagstellingen. 

Door veel te oefenen kun je alle figuurreeksen oplossen. Vergeet echter niet om de andere onderdelen van het assessment door te nemen en te herhalen. De score wordt namelijk berekend aan de hand van alle onderdelen van de capaciteitentest. Jouw gemiddelde score is de score die vergeleken wordt met de normgroep en aan de hand van andere kandidaten. Zorg daarom voor een goede planning, zodat je geen enkel onderdeel over het hoofd ziet. Weet daarbij ook goed welke competenties en vaardigheden je moet bezitten, zodat je ze eventueel ook nog aan kunt tonen bij een interview met jouw toekomstige werkgever.


Nog meer figuurreeksen oefenen

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen