05 december 2019 
1 min. leestijd

Ruimtelijk inzicht test

Ruimtelijk inzicht test

Voor veel beroepen is ruimtelijk inzicht vereist. Zo kun je niet als chirurg aan de slag gaan als je geen ruimtelijk inzicht in het menselijk lichaam hebt, maar ook een architect moet goed weten hoe dit inzicht benut moet worden. Daarom volgt er bij de sollicitatieprocedure altijd een assessment met een ruimtelijk inzicht test. Deze test toetst jouw vaardigheden op het gebied van dit inzicht in verschillende varianten. Onderstaande informatie vertelt meer over de varianten waarmee je te maken krijgt en hoe je hiervoor kunt oefenen. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina. 

Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is een ruimtelijk inzicht test?

Een ruimtelijk inzicht test is een van de onderdelen van een capaciteitentestDe ruimtelijk inzicht test kan voorkomen in twee verschillende varianten. Zo zou je kubussen moeten kunnen draaien of kantelen, maar ook kubussen in elkaar en uit elkaar vouwen komt voor. Aan de hand van een plattegrond of kubus moet je de juiste kubus zoeken tussen de gegeven antwoorden. Hiervoor moet je het figuur in jouw hoofd draaien, kantelen en vouwen, totdat je een van de kubussen krijgt die is gegeven. Je zult hiervoor veel ruimtelijk inzicht moeten hebben, want de kleuren en patronen kunnen allemaal op elkaar lijken. Kubussen oefentest

Loading...Tips en trucs voor de ruimtelijk inzicht test


De ruimtelijk inzicht test is niet voor iedereen weggelegd. Ruimtelijk inzicht heb je of heb je niet. Toch kun je jezelf hier ook op trainen aan de hand van oefeningen. Daarnaast kunnen een aantal tips en trucs jou helpen om beter te worden in het onderdeel ruimtelijk inzicht. Een daarvan is door veel te oefenen met het maken van kubussen. Als je te horen hebt gekregen dat je het assessment moet gaan doen, krijg je automatisch te maken met de capaciteitentest. Je kunt hierdoor direct beginnen met het oefenen van de kubussen, waardoor je jouw intelligentie op kunt rekken. Een andere tip voor de ruimtelijk inzicht test is om genoeg zelfvertrouwen te hebben. Dit zelfvertrouwen heb je niet altijd al in je zitten, waardoor het soms een lang proces kan zijn voordat je jezelf zeker genoeg voelt voor de capaciteitentest. Je kunt wel meer zelfvertrouwen ontwikkelen door veel te oefenen met de kubussen. Je maakt in het begin veel fouten. Hier kun je alleen maar van leren. 


Nog meer oefenen voor de ruimtelijk inzicht test

Wil je nog meer oefenen voor de ruimtelijk inzicht test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen