Als werknemer van nu zul je waarschijnlijk wel weten dat een sterk CV en een goed geschreven motivatiebrief allang niet meer voldoende is om een baan in de wacht te slepen. Een werkgever is op zoek naar betere manieren om een beeld van jou en jouw kwaliteiten te krijgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uiteenlopende test, waarvan de Cubiks assessment er één is. Hieronder kun je meer lezen over de verschillende soorten Cubiks assessment en wat hierbij getest wordt.


logo-cubiks

Inhoudsopgave


  • Over Cubiks assessment
  • Cubiks Intermediate of Advanced Verbaal Redeneren
  • Cubiks Intermediate of Advanced Numeriek Redeneren
  • Cubiks Intermediate of Advanced Abstract Redeneren
  • Cubiks Situational Judgment Test
  • Voorbereiden op een Cubiks assessment


   Over Cubiks assessment
   Cubiks is een HR organisatie welke tevens diverse test ontwikkeld voor zowel werknemers als werkgevers. Deze testen kunnen meerdere doelen hebben. Ten eerste kan een Cubiks assessment gebruikt worden om een (potentiële) werknemer te beoordelen. Gecheckt kan worden of iemand bij zijn huidige of nieuwe functie past. Tevens worden de kwaliteiten van een werknemer op een rijtje gezet.


   Cubiks Intermediate of Advanced Verbaal Redeneren

   Bij een dergelijke test wordt je gevoel voor logica getest. Je krijgt een tekst te lezen, op basis waarvan een aantal stellingen volgen. Het juiste antwoord is uit de tekst te halen. Deze toets test jouw logica vermogen op een intermediate niveau, maar het is ook mogelijk deze op een advanced niveau te maken. Logischerwijs is deze laatste test het meest uitdagend.


   Cubiks Intermediate of Advanced Numeriek Redeneren

   Ook bij een Cubiks assessment zoals Numeriek Redeneren kan het zijn dat je op een intermediate of een advanced niveau een test krijgt. Veelal is dat afhankelijk van de baan waarvoor je de test maakt. Daarnaast heb je natuurlijk zelf de keuze, wanneer je een beeld wilt krijgen van jouw eigen vaardigheden. Bij Numeriek redeneren beredeneer je vanuit cijfers. Deze worden via tekst, grafieken, tabellen en diagrammen gegeven. Zo krijg jij of een potentiële werkgever een goed beeld van jouw cijfermatig inzicht.


   Cubiks Intermediate of Advanced Abstract Redeneren

   Een werkgever wil graag weten hoe een werknemer omgaat wanneer deze geconfronteerd wordt met nieuwe informatie. Hiervoor wordt een Abstract Redeneren test voor gebruikt, welke je op zowel intermediate als advanced niveau kunt afnemen. Deze test beoordeelt tevens jouw redeneringsvermogen, zowel abstracht als analytisch. Door dergelijke tests te oefenen via onze assessment training heb je een streepje voor op anderen.


   Cubiks Situational Judgment Test

   Kennis is één ding. Maar een situatie goed kunnen inschatten en hiervoor vervolgens een geschikte oplossing vinden is ook een vaardigheid die voor vele werkgevers van belang is. Eén van de Cubiks assessments die je kunt uitvoeren is de Situational Judgment Test, ook wel bekend als de SJT. Hierbij worden situaties geschetst waarbij het aan jou de taak is om de beste oplossing voor de situatie te vinden. Zo ontdekt een werkgever jouw vermogen om een situatie in te schatten.


   Voorbereiden op een Cubiks assessment
   Het fijne aan een Cubiks assessment is dat je jezelf hier prima op kunt voorbereiden. Op onze assessment training vind je diverse tests en assessments die prima aansluiten op de assessments van Cubiks. Door een dergelijke test goed te maken, kun je jouw kansen op een nieuwe baan vergroten. Daarom is het van belang om te oefenen.


   Nog meer oefenen voor een Cubiks assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.

Artikelen in Cubiks assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen