Tijdens het sollicitatieproces is een CV plus een motivatiebrief vaak nog maar het begin. Immers geven deze maar een oppervlakkig beeld van de relevante werkervaring en de vaardigheden en competenties van de solliciterende partij. Daarom zie je de laatste tijd steeds vaker dat sollicitanten diverse capaciteitentesten dienen te maken. Zo krijgt een werkgever het beste beeld van de kwaliteiten, vaardigheden en competenties waarover de werkzoekende beschikt. Een voorbeeld hiervan is de HRorganizer assessment. Voor een HRorganizer assessment kun je oefenen via assessment training.


logo-HR-organizer

Inhoudsopgave


  • Over HRorganizer
  • Verbaal redeneren
  • Numeriek redeneren
  • Rekenvaardigheid
  • Situational Judgment Test
  • Voorbereiding op het HRorganizer assessment


   Over HRorganizer
   Bedrijven en organisaties hebben steeds meer behoefte aan het in beeld brengen van de vaardigheden van bestaande en potentiële medewerkers. Aan de hand van een HRorganizer assessment krijgt een organisatie in één keer een goed beeld van de competenties waarover een sollicitant of huidig medewerker beschikt. Het doel van HRorganizer is om waardevolle informatie aan organisaties aan te bieden. Op basis hiervan kan een organisatie beter onderlegde beslissingen maken. Of het nu gaat om het vinden van de beste match voor een functie of het bekijken van de kwaliteiten van een huidige medewerker, bij deze organisatie vind je een passende HRorganizer assessment.


   Verbaal redeneren
   Eén van de mogelijke HRorganizer assessments die je  moet maken is de test waarbij je verbaal redeneren moet. Tijdens een dergelijke toets krijg je een aantal teksten voorgeschoteld. Op basis van deze teksten moet je een aantal stellingen beantwoorden. Middels je eigen logica tracht je dit probleem op te lossen. Niet alleen toon je middels een dergelijke toets je vaardigheden op het gebied van begrijpend lezen, maar ook het logisch inzicht wordt zo getoond.


   Numeriek redeneren
   Daarnaast redeneren op basis van teksten kun je ook aan de hand van nummers redeneren. Dit wordt numeriek redeneren genoemd. Hierbij krijg je een aantal cijfers te zien. Hoe deze cijfers aan je getoond worden, kan verschillen. De ene keer moet je cijfers uit een tekst halen, de andere keer dien je deze cijfers af te lezen uit een tabel. Aan de hand van deze HRorganizer assessment wordt jouw cijfermatig inzicht getoetst.


   Rekenvaardigheid
   Bij rekenvaardigheid moet je minder denken aan cijfers in tabellen en dergelijken, welke je dient te interpreteren, maar meer aan hoofdrekenen. Voor bepaalde functies is het van belang dat je over deze vaardigheid beschikt. Dit wordt bij deze HRorganizer assessment getoetst.


   Situational Judgment Test
   Tot slot kan een werkgever willen weten hoe jij omgaat met bepaalde situaties. Bij deze test worden uiteenlopende situaties geschetst. Vervolgens worden meerdere oplossingen aan je getoond. Aan jou de taak om de beste oplossing voor deze situatie te vinden.


   Voorbereiding op het HRorganizer assessment
   Het precieze HRorganizer assessment zul je via onze assessment training niet kunnen oefenen. Wel kun je jezelf op deze test voorbereiden door soortgelijke oefenassessments te maken. Of het nu gaat om verbaal redeneren, numeriek redeneren of om het testen van je rekenvaardigheid, een passende test is te vinden via onze assessment training . Zo heb je een streepje voor op je concurrentie voor een band. Een goed gemaakte HRorganizer assessment kan immers leiden tot de baan van je dromen.


   Nog meer oefenen voor het HRorganizer assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.

Artikelen in HRorganizer assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen