14 april 2023 
1 min. leestijd

capaciteitentest figuurreeksen tips

capaciteitentest figuurreeksen tips

Capaciteitentesten zijn een veelgebruikt hulpmiddel om de capaciteiten van kandidaten te meten bij sollicitaties en toelatingsexamens voor onderwijsinstellingen. Een belangrijk onderdeel van deze testen is de figuurreeksen test. Deze test meet de cognitieve vaardigheden van de kandidaat op het gebied van patroonherkenning en logisch denken. In dit artikel geven we tips en oefenopdrachten met uitleg en antwoorden om je voor te bereiden op de capaciteitentest figuurreeksen.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips capaciteitentest figuurreeksen

  • Tip 1: Analyseer De Figuurreeks Zorgvuldig

Voordat je begint met het beantwoorden van de vragen, is het belangrijk om de figuurreeks zorgvuldig te analyseren. Kijk naar de patronen en veranderingen tussen de figuren en probeer een logische volgorde te vinden. De meeste figuurreeksen bestaan uit vier of vijf figuren en hebben een duidelijke volgorde. Let op de richting, grootte, kleur en positie van de figuren.

  • Tip 2: Zoek Naar De Regel Of Het Patroon

Probeer de regel of het patroon te vinden dat de figuren in de reeks verbindt. Kijk naar de veranderingen in kleur, vorm, grootte, richting, positie en aantal. Gebruik deze informatie om de volgende figuur in de reeks te voorspellen. De regel kan bijvoorbeeld zijn dat de vorm van de figuren steeds verandert, maar dat de kleur hetzelfde blijft.

  • Tip 3: Gebruik Een Systeematische Aanpak

Gebruik een systematische aanpak om de volgende figuur in de reeks te vinden. Begin met het opstellen van een hypothese over het patroon en test deze hypothese door deze toe te passen op de volgende figuur. Als de voorspelling correct is, ga dan door naar de volgende figuur. Als de voorspelling onjuist is, pas dan je hypothese aan en probeer opnieuw. Door op deze manier te werk te gaan, vergroot je de kans op een juist antwoord.


Tips en trucs voor het oplossen van figuurreeksen


Figuurreeksen oefentest

 oefentest maken


Nog meer figuurreeksen oefenen

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder. 

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen