18 maart 2016 
2 min. leestijd

Logisch redeneren

Logisch redeneren

Logisch redeneren doen we dagelijks tijdens onze werkzaamheden en in ons privéleven. Echter is niet iedereen hier even goed in. Toch maakt het een belangrijk onderdeel van de capaciteitentest, waardoor je jouw vaardigheden wel moet trainen. Voordat je aan de capaciteitentest begint, is het belangrijk dat je veel geoefend hebt. Zo ben je namelijk op alles voorbereid en weet je wat je te wachten staat op de capaciteitentest. Daarnaast ben je bekend met alle oplossingsstrategieën, zodat je steeds sneller kunt gaan werken. Wil je meer leren voor de capaciteitentest? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Logisch redeneren uitleg

Welk assessment je ook doet, je zult dus altijd te maken met de capaciteitentest en logisch redeneren. Bij alle testen wordt gekeken hoe je conclusies kunt trekken uit de gegeven informatie. Hierbij worden de vraagstukken opgedeeld in non-verbaal en verbaal logisch redeneren. Non-verbaal redeneren wordt gedaan aan de hand van figuurreeksen. Hierbij is de Competentie: Omgaan met details een belangrijke om te hebben. Je moet namelijk op alles letten, omdat er veel verschillende veranderingen kunnen plaatsvinden in de figuren. Het verband van de verandering geeft jou de mogelijkheid om het laatste figuur in te vullen. De figuren kunnen bijvoorbeeld gedraaid of gespiegeld worden of hebben een bepaalde volgorde van patronen. Jouw Competentie Analyserend vermogen wordt ook gemeten aan de hand van deze figuurreeksen.

Logisch redeneren tips

Voordat je begint met oefenen is het van belang dat je een goede planning maakt. Een tijdsindeling kan jou daarbij helpen. Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Als je te horen krijgt dat je het assessment moet gaan doen, moet je gaan kijken welke onderdelen je kunt verwachten. Deze schrijf je allemaal overzichtelijk onder elkaar op. Denk hierbij ook gelijk na over de benodigde tijd. Dit kan een schatting zijn, omdat je nog niet precies weet welke vaardigheden je bezit.

Ervaar weinig druk tijdens de capaciteitentest

Vergeet niet op snelheid te trainen. Tijdens de capaciteitentest kun je namelijk tijdsdruk ervaren. Je moet immers veel vraagstukken binnen een bepaalde tijd oplossen, wat bijna onmogelijk lijkt. Als je op snelheid gaat oefenen, kun je voorkomen dat je deze druk ervaart en ontwikkel je ook de Competentie: Stressbestendig.

Sla de vraag over in geval van nood

Wacht niet te lang met oefenen en ga goed aan de slag. Zo raak je ook niet in paniek als je een vraag niet weet te beantwoorden. Als dit het geval is, kun je de vraag beter even overslaan, zodat je hier later nog een keer naar kunt kijken. Zo heb je genoeg tijd om de rest van de vragen te beantwoorden, wat een positieve invloed heeft op jouw eindscore en waardoor je ook zelfverzekerder met de test aan de gang gaat.


Nog meer logisch redeneren oefenen

Wil je nog meer logisch redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen