ltp capaciteitentest oefenen
Capaciteitentest
Giliana Alfieri
Capaciteitentest
04/14/2023
1 min
0

LTP capaciteitentest oefenen

04/14/2023
1 min
0

Als je solliciteert voor een functie waarvoor een LTP capaciteitentest vereist is, dan wil je jezelf natuurlijk goed voorbereiden. Deze test meet je cognitieve vaardigheden en bepaalt of je geschikt bent voor de functie waarvoor je solliciteert. Gelukkig kun je jezelf voorbereiden op de test door middel van oefenopdrachten en tips. In dit artikel geef ik je advies over hoe je jezelf kunt voorbereiden op de LTP capaciteitentest en bied ik oefenopdrachten aan met uitleg en antwoorden.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest trainingLTP capaciteitentest tips

  • Tip 1: Oefen met tijdslimieten

Een van de uitdagingen van de LTP capaciteitentest is dat je de vragen binnen een bepaalde tijd moet beantwoorden. Het is dus belangrijk dat je oefent met het beantwoorden van vragen binnen tijdslimieten, zodat je leert om snel en nauwkeurig te werken.

  • Tip 2: Lees de vragen zorgvuldig

Een andere belangrijke tip is om de vragen zorgvuldig te lezen. Soms lijken vragen op elkaar, maar zijn er kleine verschillen in wat er gevraagd wordt. Als je de vraag niet goed leest, dan kun je snel fouten maken.

  • Tip 3: Maak gebruik van logica

Een derde tip is om gebruik te maken van logica. Soms kun je een vraag oplossen door logisch te redeneren, in plaats van alleen te vertrouwen op je kennis of vaardigheden.

 

LTP capaciteitentest oefenopdrachten

Oefenopdracht 1: Tijdslimiet

Bij deze opdracht heb je 30 seconden de tijd om de juiste lettercombinatie te vinden.

LTP capaciteitentest oefenopdracht


Oefenopdracht 2: Zorgvuldig lezen

Lees de volgende vraag zorgvuldig en kies het juiste antwoord.

Hoeveel dagen zitten er in een week?

a) 5

b) 6

c) 7

d) 8


Oefenopdracht 3: Logisch redeneren

Vul de volgende cijfers in de cirkels in, zodat de som van de cijfers op elke pijl gelijk is aan 17.

O

/

3---7

\ /

O

/

6---?

Antwoorden LTP capaciteitentest oefenopdrachten

Oefenopdracht 1: Tijdslimiet 

Antwoord: R


Oefenopdracht 2: Zorgvuldig lezen

Antwoord: c) 7


Oefenopdracht 3: Logisch redeneren

Antwoord: 11

Met deze tips en oefenopdrachten ben je goed voorbereid op de LTP capaciteitentest. Vergeet niet om ook voldoende rust te nemen en ontspanning te zoeken, zodat je op de dag van de test scherp en gefocust bent. Succes!


Nog meer LTP capaciteitentest oefenen oefenen

Wil je nog meer LTP capaciteitentest oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

Reacties
Categorieën