16 juli 2019 
1 min. leestijd

Antoniemen

Antoniemen

Antoniemen kunnen je in eerste instantie niets zeggen. Toch gebruiken wij deze dagelijks tijdens onze gesprekken. Het zijn namelijk begrippen die het tegenovergestelde van elkaar betekenen. Tijdens een capaciteiten-, intelligentie– of IQ-test wordt dit vaak als vast onderdeel beschouwd. Je hebt hiervoor namelijk een grote woordenschat nodig en men kan dan direct zien of jij de betekenis van een woord ook daadwerkelijk kent. Je zult jouw woordenschat dus flink uit moeten breiden om op dit onderdeel goed te kunnen scoren. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onderaan de pagina onze assessment trainingen.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Antoniemen uitleg

Als je tijdens jouw assessment een van deze testen moet maken, kom je ongetwijfeld het onderdeel antoniemen tegen. Je krijgt hierbij een woord te zien met daaronder een aantal antwoorden. Aan jou de taak om dan het juiste antwoord te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ‘malafide’ tegenkomen. De vier antwoorden onder het gevraagde woord kunnen uiteraard niet allemaal goed zijn. Je zult daarom moeten weten wat malafide betekent en wat het tegenovergestelde is. In dit geval is dit ‘bonafide’. Bij sommige capaciteitentesten zul je dit onderdeel ook met open vragen tegen kunnen komen. Hierbij is dus geen mogelijkheid om antwoorden tegen elkaar weg te strepen en moet je goed nadenken wat het woord kan betekenen.


Antoniemen oefentest

Loading...


Antoniemen tips

We hebben hier een aantal tips die jou kunnen helpen met het maken van antoniemen tijdens de test.


Breid jouw woordenschat uit voordat je aan de test begint

Je kunt dit onderdeel goed voorbereiden. Jouw woordenschat kan uitgebreid worden door veel boeken te lezen. Iedere keer als je tijdens het lezen een woord tegenkomt dat je niet begrijpt, kun je deze opzoeken. Ook kun je jezelf bij de moeilijke woorden afvragen wat het tegenovergestelde van het woord is. Ook dit kun je opzoeken en hier aantekeningen van maken. Deze aantekeningen kun je op een later moment nog een keer erbij pakken en goed doornemen. 

Concentratie en goed lezen van belang bij het maken van antoniemen

Het oefenen kan jou veel tijd kosten. Hierdoor zul je niet alleen jouw concentratie alleen vast moeten houden op dit onderdeel, maar ook moeten focussen op de andere delen van een capaciteitentest. Er zijn namelijk nog meer vragen te maken en de tijd dringt voortdurend. Daarom kun je je het beste focussen op de verschillende antwoordmogelijkheden. Met een uitgebreide woordenschat kun je het juiste antwoord direct selecteren. Er staan namelijk veel opties tussen die totaal niets met het woord te maken kunnen hebben, waardoor je deze direct af kunt strepen. 

Herkennen door te oefenen is het halve werk

Met oefenen zul je ook merken dat je de verschillende antoniemen gaat herkennen. Je traint er dus niet alleen snelheid mee, maar zult daarnaast steeds meer woorden gaan leren. Ook weet je zo direct wat je kunt verwachten tijdens jouw assessment. Dit zorgt er ook voor dat je minder in de war zult raken van de grote hoeveelheid woorden en vragen. Een capaciteitentest bestaat namelijk uit meer dan alleen antoniemen, maar je moet er wel voor zorgen dat je je hoofd koel houdt en daarbij de vragen aandachtig blijft lezen. 

Sla de vraag over en pak hem later terug

Mocht je uiteindelijk toch blijven hangen op een van de antoniemen, is het verstandig om deze opgave over te slaan. Zo kun je jezelf blijven concentreren en zul je jouw zelfvertrouwen gedurende de test niet verliezen. Als er nog tijd over is aan het einde kun je altijd nog een keer teruggaan naar de vraag om te zien of je hier toch nog een antwoord op weet. Houd er hierbij wel rekening mee dat niet alle capaciteitentesten hetzelfde zijn en dat het dus afhankelijk is van het soort test of dit nog mogelijk is. 

 

Nog meer antoniemen oefenen

Wil je nog meer antoniemen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen