04 februari 2018 
2 min. leestijd

Assessment cijferreeksen

Assessment cijferreeksen

Een assessment bestaat uit veel verschillende onderdelen, cijferreeksen is een belangrijk gedeelte van het assessment. Per functie kan het verschillend zijn met welke onderdelen je te maken krijgt, maar een ding is zeker: je hebt altijd de capaciteitentest om af te leggen. Een van de onderdelen hiervan is cijferreeksen. Het is goed om te weten wat jou te wachten staat tijdens het assessment en hoe je jezelf hier het beste op voor kunt bereiden. Door middel van veel oefenen kom jij erachter hoe je het beste jouw assessment ingaat en kun je de hoogste score neerzetten. Wil je nog meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Cijferreeksen uitleg

Cijferreeksen testen jouw logisch redeneren en de Competentie Analyserend vermogen. Ook komt er een deel hoofdrekenen bij kijken. Je ziet namelijk een reeks cijfers die elkaar logischerwijs opvolgen. Het verband tussen de cijfers wordt echter niet gegeven. Deze moet jij uitzoeken om te ontdekken welk cijfer er toegevoegd moet worden aan de reeks. Door voor het assessment cijferreeksen te oefenen ga je deze verbanden steeds sneller zien en lijken zelfs de meest lastige reeksen eenvoudig op te lossen. Er worden namelijk ook een aantal antwoorden gegeven, waardoor je jezelf kunt controleren.


Cijferreeksen oefentest

Loading...


Cijferreeksen oefenen tips

Aantekeningen en informatie voor meer voorbereiding

Een goede voorbereiding begint door te weten wat de test precies inhoudt. Er is veel informatie te vinden voordat je aan de daadwerkelijke vraagstukken begint, waardoor je inhoudelijke informatie krijgt en daarbij ook een aantal oplossingsstrategieën kunt ontdekken. Deze strategieën kunnen jou helpen om in een snel tempo de meerkeuzevragen te beantwoorden. Als je de tips wilt onthouden, kun je aantekeningen maken. De notities kunnen in de vorm van steekwoorden of volzinnen opgeschreven worden, zodat je ze er op ieder moment bij kunt pakken tijdens het oefenen van cijferreeksen. Zo ga je ook minder snel twijfelen tussen de gegeven antwoorden, waardoor je zelfverzekerder wordt.

Houd je aandacht bij de verschillende vragen

Door veel te oefenen ga je dus sneller antwoord geven op de vragen. Tijdens het assessment moet je namelijk kunnen presteren onder tijdsdruk. Er zijn veel verschillende vraagstukken om op te lossen, terwijl je nog geen uur de tijd hebt om de capaciteitentest te maken. Door van tevoren al gewend te zijn geraakt aan dit tempo, is het niet onmogelijk om alle vragen binnen deze tijd af te hebben. 

Voldoende afwisseling behoeft planvaardigheden

Oefenen is dus van belang. Je leert de verschillende strategieën toe te passen, waardoor ook cijferreeksen met meerdere sommen een eenvoudige klus wordt. De logica in de reeksen is namelijk sneller te zien als je geoefend hebt, waardoor je minder tijd nodig hebt en je genoeg tijd over hebt voor de moeilijke onderdelen van de capaciteitentest.


Nog meer cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen