19 september 2019 
3 min. leestijd

Capaciteitentest basisschool

Capaciteitentest basisschool

De capaciteitentest basisschool dien je af te leggen als je als docent werkzaam wilt zijn binnen het onderwijs. Je zult begrijpen dat de benodigde vaardigheden van een leerkracht op de basisschool niet op één hand zijn te tellen. Een leerkracht dient zich goed voor te bereiden op zijn of haar taak. Leerkracht is een prachtig beroep, maar niet iedereen is hiervoor geschikt. Tests zullen uitwijzen of jij wel deze richting kunt kiezen. Online kun je deze tests oefenen en je voorbereiden op de toets, die een onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest basisschool

Om leerkracht op een basisschool te zijn heb je veel capaciteiten, vaardigheden, interesses enz. nodig. Als jij je nu eerst op de cognitieve capaciteitentest richt dan kom je erachter dat er twee onderdelen heel belangrijk zijn: de cijfermatige capaciteiten en het taalkundig inzicht. Beide kun je oefenen, online, gratis en/of tegen betaling. Oefen de cijferreeksen, de figuurreeksen, analogieën, syllogismen en matrixen. Door te oefenen zal je score een stuk hoger zijn. Werkgevers hechten veel waarde aan deze score. Om in aanmerking te komen voor een bepaalde functie of baan is het aan te raden je optimaal voor te bereiden voor een uitmuntend resultaat, want daardoor zul je bij de besprekingen van alle kandidaten positief opvallen en een grote kans hebben op die baan of functie.

Oefenen capaciteitentest basisschool

Je hebt je opleiding met een diploma afgerond, de basis moet je dus kennen. Wanneer je solliciteert voor een baan als leerkracht op een basisschool is dit diploma van belang, daarnaast wordt er vaak een capaciteitentest afgenomen. Veel onderdelen en de inhoud ervan zullen voor jou eenvoudig zijn. Herhaal deze onderdelen en gebruik ze om aan je snelheid te werken. De minder eenvoudige onderdelen zoals syllogismen en analogieën oefen je elke dag even. Je zult merken dat je vorderingen maakt en dat geeft je een heleboel positieve energie. Probeer een mooie score te behalen, want er zullen meer kandidaten solliciteren naar de vacature leerkracht op de basisschool. Begin ruim op tijd met oefenen, oefen onder tijdsdruk, herhaal onderdelen waar je moeite mee hebt. Zoek online naar goede tests, met uitleg en feedback.

Op de testdag zul je niet dezelfde vragen krijgen als tijdens het oefenen, maar je krijgt wel dezelfde soort vragen. Door voldoende te oefenen ben je gewend geraakt aan de manier van de vraagstelling en dat helpt je. Door de uitleg, die je krijgt nadat jij de test hebt gemaakt, goed te lezen begrijp je hoe je aan het juiste antwoord komt. Nog een voordeel van een goede voorbereiding is dat je zelfvertrouwen groeit door de alsmaar oplopende scores als je genoeg oefent. Op de testdag zul jij daardoor minder nerveus zijn.


Meer nodig dan alleen kennis om leraar op een basisschool te worden

Een leerkracht voor de basisschool heeft meer nodig dan alleen kennis van taal, schrijven en rekenen. Ben jij een kei in alle taalopdrachten, cijferreeksen, figuurreeksen, grafieken enz. dan nog is het mogelijk dat je niet gelukkig zult zijn met je baan in het onderwijs. Je moet namelijk ook stevig in je schoenen staan, omdat je met allerlei problemen te maken kunt krijgen. Gelukkig heb je collega’s waarmee jij dit kunt delen. Naast het goed kunnen overbrengen van de leerstof, dien je een prettige leer- en ontwikkelomgeving te creëren voor je leerlingen. Je bent als een coach om alles uit je leerlingen te halen, een stimulerende kracht. Als leerkracht heb jij je eigen persoonlijkheidskenmerken, je eigen normen en waarden en overtuigingen.

Veel ervan vind je terug in je rol als leerkracht, bijvoorbeeld flexibiliteit, nauwkeurigheid, stressbestendigheid, verantwoordelijkheid . Een leerkracht dient een goede inschatting te kunnen maken hoe hij een thema gaat aanpakken tezamen met zijn leerlingen. De juiste keuze van de leermiddelen en de manier om het aan te pakken is essentieel, daarvoor is veel creativiteit nodig. En omdat je niet alles zelf kunt ontdekken en kunt weten is het belangrijk dat een leerkracht zich steeds blijft bijscholen in het belang van zichzelf en van de leerlingen. De capaciteitentest die je maakt als je solliciteert naar de baan leerkracht is het begin van een leerzame periode. Een leerkracht blijft zich ontwikkelen en is nooit klaar met studeren als hij of zij alles uit het vak wil halen.

De leerlingen profiteren daarvan. Online zijn er diverse trainingen en cursussen te vinden. Je kunt ook meteen een test doen en kijken waar je staat! Leerkracht basisschool, een schitterend beroep. Bereid je er goed op voor, praat met ervaren onderwijzend personeel, loop een dagje mee. Niet alles is namelijk online voor te bereiden. Door je aan allerlei tests bloot te stellen kom je veel over jezelf te weten en dat kan een mooie bijdrage leveren aan jouw uiteindelijke keuze. Beperk je niet tot enkele oefeningen, maar zie het vak leerkracht breder en bereid je daarop voor.


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest basisschool

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest basisschool? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen