Eelloo capaciteitentest oefenen banner
Capaciteitentest
Giliana Alfieri
Capaciteitentest
05/16/2023
2 min
0

Eelloo capaciteitentest oefenen

05/16/2023
2 min
0

Het afleggen van een capaciteitentest kan een belangrijk onderdeel zijn van een sollicitatieproces. Een dergelijke test kan je inzicht geven in je cognitieve capaciteiten en helpen bepalen of je geschikt bent voor de functie waarvoor je solliciteert. Een populaire capaciteitentest is de Eelloo capaciteitentest. In dit artikel geven we je tips voor het oefenen van de Eelloo capaciteitentest en delen we oefenopdrachten met uitleg en antwoorden.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips Eelloo capaciteitentest oefenen

  1. Maak gebruik van de beschikbare oefenmateriaal: Eelloo biedt verschillende oefenmateriaal voor de capaciteitentest aan. Deze oefenmateriaal zijn bedoeld om je te helpen wennen aan de vraagstelling en het tempo van de test. Maak daarom gebruik van deze oefenmateriaal.
  2. Zorg voor een goede voorbereiding: Zorg ervoor dat je uitgerust en ontspannen bent voordat je aan de capaciteitentest begint. Zorg ook voor een rustige en afleidingsvrije omgeving.
  3. Lees de instructies zorgvuldig: Neem de tijd om de instructies zorgvuldig door te lezen voordat je aan de test begint. Zo voorkom je dat je kostbare tijd verspilt aan het herlezen van instructies tijdens de test.
  4. Werk systematisch: Werk systematisch en gestructureerd. Begin bijvoorbeeld met de makkelijkste vragen en werk naar de moeilijkste vragen toe.
  5. Maak gebruik van schetspapier: Maak gebruik van schetspapier om tekeningen en schema's te maken. Dit kan je helpen om complexe vragen beter te begrijpen en op te lossen.

Oefenopdrachten Eelloo capaciteitentest

Hieronder vind je enkele oefenopdrachten voor de Eelloo capaciteitentest met uitleg en antwoorden.

In deze opdracht krijg je een aantal woorden te zien. Het is de bedoeling dat je uit deze woorden het woord selecteert dat het minste overeenkomt met de andere woorden.

Bijvoorbeeld:

A: Huis

B: Schuur

C: Kasteel

D: Auto


In deze opdracht krijg je een reeks cijfers te zien. Het is de bedoeling dat je de volgende cijfer in de reeks voorspelt.

Eelloo capaciteitentest oefenen oefenopdracht

In deze opdracht krijg je een aantal getallen te zien en moet je een berekening maken om het juiste antwoord te vinden. Bijvoorbeeld:

5 + 8 = 13

9 + 12 = 21

7 + 10 = ?

Antwoorden oefenopdrachten Eelloo capaciteitentest

Antwoord: D, omdat dit het enige woord is dat geen gebouw is.

Antwoord: 10, omdat de reeks zich met stappen van 2 verhoogt.

Antwoord: 17, omdat de som van de twee getallen in de linkerhelft van de vergelijking gelijk is aan het getal aan de rechterkant van de vergelijking.


Nog meer Eelloo capaciteitentest oefenen

Wil je nog meer Eelloo capaciteitentest oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hier beneden om verder te gaan.

Reacties
Categorieën