01 december 2015 
3 min. leestijd

Numeriek redeneren onder de knie krijgen?

Numeriek redeneren onder de knie krijgen?

Bij een assessment kan numeriek redeneren voorkomen. Heb je te horen gekregen dat je een assessment moet gaan doen? Begin dan direct nog met een goede voorbereiding. Je zult namelijk verschillende onderdelen tegenkomen, waarmee je wellicht nog niet bekend bent. Daarnaast is veel basiskennis in vergetelheid geraakt, waardoor je dit weer moet opfrissen. Een van de onderdelen die je altijd terugkrijgt bij de capaciteitentest is numeriek redeneren. Hiermee wordt jouw logisch redeneren getest en de competentie: analyserend vermogen. Het is daarom van belang dat je zoveel mogelijk voorbereid, zodat je weet wat je kunt verwachten op jouw assessment. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Numeriek redeneren uitleg

Als je een Selectie assessment moet maken tijdens jouw sollicitatieprocedure, kun je er zeker van zijn dat numeriek redeneren terugkomt in de capaciteitentest. Hiermee wordt namelijk gekeken of tot het juiste antwoord kan komen aan de hand van het aflezen van tabellen en grafieken. Ook bij een Ontwikkelassessment, Loopbaanassessment, Online Assessment en Thema gestuurd assessment komt numeriek redeneren terug. Het is daarom belangrijk om alle informatie goed door te lezen, zodat je weet wat je moet doen tijdens het oefenen van het onderdeel numeriek redeneren. Hier staan namelijk ook oplossingsstrategieën in, waarmee je op weg geholpen wordt.


Numeriek redeneren oefentest

Loading...


Numeriek redeneren tips

Oefenen begint bij het doorlezen van de vacature. Hierin staan namelijk alle vaardigheden die je moet bezitten om de functie uit te kunnen voeren. Het is goed om deze vaardigheden op te schrijven, zodat je de onderdelen hieraan kunt koppelen. Zo kun je namelijk ook een tijdsindeling maken. Aan de hand van alle onderdelen en een schatting van de benodigde tijd kun je jouw planning gaan maken. Zorg hierbij voor een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, maar ook voor een afwisseling van alle onderwerpen.

Vragen doorlezen brengt jou op het goede spoor

Je zult bij het oefenen van numeriek redeneren erachter komen dat er vaak onnodige informatie in de tabellen en grafieken staan. Het is daarom goed dat je goed kunt filteren, zodat je alleen de informatie overhoudt waarmee je de vraag kunt beantwoorden. De vraag moet je daarbij ook goed gelezen hebben. Hierin kun je namelijk al veel informatie terugvinden.

Kritisch kijken naar jezelf en jouw berekeningen

Je mag tijdens de test gebruik maken van een kladpapiertje. Hierop kan je de berekening schrijven of eventuele aantekeningen. Je hebt hierdoor de getallen al op papier staan, waardoor het overzicht te behouden valt. Daarna kun je ze invoeren in jouw rekenmachine. Als er dan een antwoord uitkomt die er niet tussen staat, kun je aan de hand van jouw eigen berekening zien waar het fout is gegaan. De Competentie: Kritisch is hierbij goed om te hebben.

Op snelheid oefenen om tijd te besparen

Jouw intelligentie is maar tot een bepaald punt op te rekken, waardoor je alleen nog kunt herhalen zodat alle stof in jouw hoofd blijft hangen. Hiermee kun je ook oefenen op snelheid. Je kunt immers tijdsdruk gaan ervaren tijdens de capaciteitentest. Maar wat is tijdsdruk? Dit is de stress die je ervaart als je veel opdrachten binnen een kort tijdsbestek moet maken. Je hebt immers veel verschillende vraagstukken, die binnen een uur af moeten. Door te oefenen op snelheid, kun je deze tijdsdruk voorkomen.

Nog meer numeriek redeneren oefenen

Wil je nog meer numeriek redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen