04 februari 2018 
3 min. leestijd

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen

Geometrie oefenen kan belangrijk zijn voor jouw verdere carrière. Het is namelijk een onderdeel van de capaciteitentest die wordt afgelegd wanneer je gesolliciteerd hebt voor een functie. Het is daarom van belang wat je van deze test kan weten en hoe je jezelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden om ervoor te zorgen dat je de hoogste score haalt van alle kandidaten. Aan de hand van een aantal tips kun je namelijk jouw vaardigheden trainen en alles uit de test halen. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Geometrie uitleg

Geometrie bestaat uit een hoop formules die toegepast moeten worden om tot het juiste antwoord te komen. Je moet hoeken kunnen berekenen. Deze basiskennis bezit je al door jouw middelbare school, maar het is niet vanzelfsprekend dat je alles nog steeds beheerst. Daarnaast zijn er nog een aantal onderwerpen uit jouw middelbare schoolperiode welke terug kunnen komen in de geometrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de stelling van Pythagoras en parallellogrammen. Oefenen zorgt ervoor dat al jouw kennis weer opgefrist wordt en dat je de begrippen weer in de goede context kunt plaatsen. Daarbij heb je ook alle vraagstellingen onder de knie. De Competentie: Leervermogen heeft hier veel mee te maken. Je moet immers wel nog steeds het vermogen hebben om te kunnen leren.


Geometrie oefenen tips

Om je goed voor te kunnen bereiden op geometrie, moet je de test oefenen. Het beste kun je hier mee beginnen zodra je te horen hebt gekregen dat je een assessment moet afleggen. Zo weet je namelijk zeker dat jij alle kennis in huis hebt als de dag is aangebroken. Hier vind je een aantal tips die jou kunnen helpen met het voorbereiden op geometrie.


Jouw planning is belangrijk voor jouw voortgang

Het is hierbij belangrijk dat je voor jezelf een duidelijke en realistische planning maakt aan de hand van een tijdsindeling. Hoe maak ik een tijdsindeling? Jouw planning moet al jouw dagelijkse taken bevatten. Het is daarom goed om in eerste instantie al deze taken duidelijk op een rij te zetten. Probeer hierbij ook direct een schatting te maken van de benodigde tijd, zodat het eenvoudiger in te plannen is.

Rustmomenten gaan stress tegen

Bij het maken van een tijdsindeling moet je rekening houden met rustmomenten. Als je non stop doorgaat, kun je verschillende andere klachten eraan overhouden. Daarnaast is te lang door oefenen ook niet goed. Jouw concentratie gaat hierdoor afzwakken, waardoor je de stof niet meer in je opneemt. Je kunt hierdoor jouw aandacht beter bij de opdrachten houden, wat jouw score ten goede komt. Daarnaast zul je minder last krijgen van Nervositeit. Als je daarbij ook de Competentie: Stressbestendig in je hebt zitten, kan er eigenlijk niets meer misgaan en ga je goed voorbereid het examen in.

Doorlezen van informatie en de juiste formules kennen

Begin met het doorlezen van alle informatie over geometrie. Dit is de basis van jouw voorbereiding en op deze manier kun je de geometrie oefenen en de testen goed maken. Hiervoor zijn ook een aantal tips opgesteld, die jou moeten helpen bij jouw Competentie: Zelfontwikkeling. De eerste is om de formules te leren. Deze formules zijn nodig om te weten wat er van jou verwacht wordt en om de berekeningen op de juiste manier op te lossen. Er zijn veel verschillende formules in dit onderdeel te vinden en het is jouw taak om de juiste formule te gebruiken bij een opdracht.

Basisregels zijn de basis van jouw test

Een andere tip is om je basiskennis op te frissen. Deze wiskundige kennis is waar het eigenlijk helemaal om draait binnen de geometrie. Het is eigenlijk hetzelfde als de formules uit jouw hoofd leren. De regels zijn namelijk van groot belang als je de formules op de juiste manier wilt gebruiken om tot een oplossing te komen. Als je erachter komt dat je de basisregels nog niet kent, zal je jezelf in eerste instantie hier op moeten richten voordat je aan de oefentests begint. 

Vragen doorlezen en kritisch kijken naar jouw antwoord

Als je de regels en formules kent, kun je ze gaan toepassen in de praktijk en de geometrie gaan oefenen. Er zijn verschillende tests te vinden waarmee je gratis kunt oefenen. Het is belangrijk dat je jouw voortgang goed bijhoudt. Dit kan namelijk ook een stimulatie zijn om nog meer te oefenen en te herhalen. Neem ruim de tijd om te herhalen. Zo kun je ook op snelheid oefenen om te kunnen voldoen aan de tijd die gegeven wordt voor de hele capaciteitentest. Je zult tijdens het assessment namelijk te maken krijgen met tijdsdruk. Je moet veel verschillende opdrachten maken in een gegeven tijd, wat bijna onmogelijk lijkt als je de hoeveelheid ziet. Blijf daarom geconcentreerd en lees de vragen goed door. 


Nog meer geometrie oefenen

Wil je nog meer geometrie oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen