25 november 2015 
2 min. leestijd

Hoofdrekenen oefeningen & uitleg

Hoofdrekenen oefeningen & uitleg

Een onderdeel dat altijd in terugkomt in een ontwikkelassessment, is hoofdrekenen. Jouw werkgever kan jou op een gegeven moment vragen om een Ontwikkelassessment te maken. Dit assessment toetst jouw vaardigheden aan de hand van een capaciteitentest en andere onderdelen, zodat er een goed beeld ontstaat van de kernkwaliteiten van de werknemer. Daarnaast wordt ieder ontwikkelpunt in kaart gebracht, zodat beiden weten waaraan gewerkt kan worden. Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Hoofdrekenen uitleg


Hoofdrekenen oefentest

Hieronder kun je onze hoofdrekenen oefentest maken.

Loading...

 

Hoofdrekenen tips

In dit filmpje worden een aantal hoofdreken tips besproken. Daaronder vind je ook nog tips uitgeschreven.

Splits de sommen op bij hoofdrekenen als vereenvoudiging

Bedenk je hierbij ook goed dat het enige hulpmiddel dat je vaak krijgt een kladblok is. Op dit kladblok kun jij alle berekeningen opschrijven die je maakt. Het beste is om hier een handigheidje bij te bedenken, zoals het onder elkaar schrijven van de sommen. Denk hierbij aan 1234 + 5678. Deze som kun je onder elkaar schrijven of opdelen in meerdere sommen. Bij het opdelen van sommen kun je bijvoorbeeld 1000 + 5000 als eerste uitrekenen. Daarna doe je 200 + 600, 30 + 70 en 4 + 8. De uitkomsten van deze sommen tel je dan weer bij elkaar op, waardoor je tot het goede antwoord komt.

Bekijk aan de hand van jouw berekening welk antwoord de juiste is

Als je de sommen onder elkaar schrijft, komt het op hetzelfde neer. Hierbij tel je van achteren naar voren de getallen bij elkaar op. 4 + 8 = 12. Je schrijft dan de 2 op en neemt de 1 mee naar de volgende berekening. 3 + 7 = 10 + 1. Ook hier schrijf je een 1 op en neem je de volgende 1 weer mee naar de andere som. Aan de hand hiervan ga je door totdat je de gehele som hebt opgelost. Hiervoor moet je dus wel jouw kladblaadje gebruiken, zodat je geen fouten maakt tijdens jouw berekening. 

Aantekeningen kunnen jou helpen bij het beter worden in hoofdrekenen

Daarna kun je beginnen met het onderdeel hoofdrekenen. Lees hierbij eerst alle informatie door, zodat je weet waar je aan begint. In deze informatie staan ook vaak verschillende oplossingsstrategieën, waardoor jij beter op weg wordt geholpen. Maak eventueel aantekeningen van deze informatie. Deze korte notities kunnen bijvoorbeeld de rekenregels zijn, waardoor je hier soms nog naar terug kan grijpen tijdens het oefenen. Deze notities mag je er echter niet bij hebben tijdens de capaciteitentest.


Nog meer hoofdrekenen oefenen

Wil je nog meer hoofdrekenen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen