16 mei 2023 
2 min. leestijd

Oefenen capaciteitentest

Oefenen capaciteitentest

Een capaciteitentest is een veelgebruikte methode om het potentieel en de cognitieve vaardigheden van een persoon te meten. Deze tests worden vaak gebruikt tijdens sollicitatieprocedures, maar kunnen ook worden ingezet voor academische doeleinden. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op een capaciteitentest, zodat je optimaal presteert en je kansen vergroot. In dit artikel geven we je tips en oefenopdrachten, inclusief uitleg en antwoorden, om je te helpen bij het oefenen van een capaciteitentest.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips oefenen capaciteitentest

  1. Maak kennis met de verschillende soorten testen: Er zijn verschillende soorten capaciteitentesten, zoals numerieke redenering, verbale redenering en abstracte redenering. Maak kennis met de verschillende soorten testen en oefen ze afzonderlijk om te zien welke je het beste ligt.
  2. Oefen regelmatig: Oefen op regelmatige basis, bij voorkeur dagelijks, om je vaardigheden te verbeteren en vertrouwd te raken met de verschillende vraagtypen.
  3. Gebruik oefentests van betrouwbare bronnen: Maak gebruik van oefentests van betrouwbare bronnen, zoals professionele testuitgevers, om ervoor te zorgen dat de tests die je oefent vergelijkbaar zijn met de echte tests.
  4. Neem de tijd: Neem de tijd om elke vraag zorgvuldig te lezen en te begrijpen. Laat je niet opjagen door de tijdslimiet en zorg ervoor dat je elke vraag volledig begrijpt voordat je begint met het beantwoorden ervan.
  5. Analyseer je prestaties: Analyseer je prestaties na elke oefentest en identificeer de gebieden waarin je zwakker presteert. Richt je vervolgens op het oefenen van die specifieke gebieden om je vaardigheden te verbeteren.

Oefenopdrachten met uitleg en antwoorden

Opdracht 1: Numerieke redenering

Eelloo capaciteitentest oefenen oefenopdracht

Opdracht 2: Als 6 appels $2,40 kosten, hoeveel kosten dan 15 appels?


Opdracht 3: Verbale redenering

1. Welk woord is het meest tegenovergesteld aan het woord 'vriendelijk'?

2. Welk woord in de volgende zin heeft een tegenovergestelde betekenis van 'slecht': 

"De film was geweldig, er was geen enkel slecht moment in te vinden."


Opdracht 4: Welk figuur hoort niet in de reeks?

oefenopdracht figuurreeks

Antwoorden oefenopdrachten met uitleg en antwoorden

Opdracht 1: Numerieke redenering

Antwoord: 10

Uitleg: De reeks bestaat uit even getallen, beginnend bij 2. Elk volgend getal in de reeks wordt verkregen door 2 op te tellen bij het vorige getal.


Opdracht 2: Als 6 appels $2,40 kosten, hoeveel kosten dan 15 appels?

Antwoord: $6,00

Uitleg: De kosten van appels zijn evenredig met het aantal appels. We kunnen daarom een eenvoudige verhoudingsformule gebruiken:

6 appels kosten $2,40

15 appels kosten x

Het oplossen van de vergelijking geeft:

6/15 = 2,40/x

x = 15 x $2,40/6

x = $6,00


Opdracht 3: Verbale redenering

1.  Antwoord: Onvriendelijk

Uitleg: Het woord 'vriendelijk' heeft als betekenis 'aardig en welwillend zijn tegenover anderen'. Het tegenovergestelde daarvan is 'onvriendelijk', wat betekent 'niet aardig en niet welwillend zijn tegenover anderen'.

2.  "De film was geweldig, er was geen enkel slecht moment in te vinden."

Antwoord: Geweldig

Uitleg: Het woord 'geweldig' in de zin betekent 'uitstekend of fantastisch'. Het tegenovergestelde van 'geweldig' is 'slecht', wat in de zin juist wordt ontkend.


3. Welk figuur hoort niet in de reeks?

Antwoord: Figuur B

Uitleg: De reeks bestaat uit afwisselend een vierkant en een driehoek. De driehoeken hebben elk een andere oriëntatie. Figuur B past niet in de reeks, omdat het een cirkel is en geen vierkant of driehoek.

Nog meer capaciteitentesten oefenen

Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hier beneden om verder te gaan.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen