04 februari 2018 
2 min. leestijd

Persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden

Persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden

Een persoonlijkheidsvragenlijst voorbereiden is belangrijk. Veel werkgevers hechten namelijk veel waarde aan de persoonlijkheid van werknemers. Als je gesolliciteerd hebt voor een functie binnen een bedrijf, is de kans groot dat jij tijdens het assessment ook een persoonlijkheidsvragenlijst in moet gaan vullen. Maar wat is een persoonlijke vragenlijst en hoe bereid je jezelf hier goed op voor? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen zodra je te horen hebt gekregen dat je een assessment moet gaan doen. Zo weet je namelijk wat je te wachten staat en welke vragen jij moet gaan beantwoorden tijdens het assessment. Wil je meer oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Persoonlijkheidsvragenlijst uitleg

Bij een persoonlijkheidsvragenlijst wordt gekeken naar jouw persoonlijkheidstype. Ook jouw persoonlijkheidstrekken worden in kaart gebracht. Aan de hand van verschillende vragen komt er een totaalbeeld uit van de werknemer. Als dit beeld past bij de openstaande functie, is de persoon geschikt om aangenomen te worden. Hoewel het vooral vragen over jezelf zijn, kun je jezelf hier toch op voorbereiden. Zo raak je namelijk gewend aan de vraagstelling en kun je voor jezelf al een aantal antwoorden opstellen. Ook is het goed om de Competentie: Zelfkennis te bezitten. Hoe beter je jezelf kunt omschrijven, hoe beter het beeld voer jou immers wordt. Je kunt hiervoor het Big Five persoonlijkheidsmodel erbij pakken. Hieruit komen verschillende karaktereigenschappen die jou als persoon definiëren. Zo kun je extravert, introvert, emotioneel, zorgvuldig of vriendelijk zijn.


Sterke en zwakke punten aangeven in de vragenlijst

Bij iedere eigenschap wordt bij het persoonlijkheidsmodel aangegeven of deze meer of minder van toepassing is op jou. Als je weet wat voor karaktereigenschappen jij hebt, kun je de vragenlijst gaan oefenen. De antwoorden moeten hierbij altijd gebaseerd zijn op jezelf. Niet de persoon die je wilt zijn is belangrijk, maar de persoon die je nu bent. De persoon die je zou willen zijn kun je altijd nog worden, zolang dit maar realistisch is aan de hand van jouw eigen persoonlijkheid. Dit is echter niet van belang om de baan te krijgen waarop je gesolliciteerd hebt. Geef hierbij ook direct aan waar je minder goed in bent. Een ontwikkelpunt is namelijk niet slecht. Iedereen heeft minder ontwikkelde vaardigheden. Dit maakt jou tot wie je bent. Je hoeft je daarom ook niet te schamen als je jouw ‘zwaktes’ aangeeft. Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je jezelf nog in wilt verbeteren, kun je hieraan werken met de Competentie: Zelfontwikkeling.Persoonlijkheidstest tips

Meer zelfvertrouwen om jezelf bloot te geven

De verschillende zwaktes niet aan durven geven en jezelf anders voordoen zijn valkuilen die vaak gemaakt worden. Je wilt jezelf immers goed presenteren bij het bedrijf, waardoor je in zou kunnen gaan vullen wat het bedrijf graag zou willen horen. Jouw antwoorden moeten echter nooit gemanipuleerd worden. Zorg daarom dat je voordat je aan het assessment moet beginnen jezelf echt goed kent en dat je ook weet in hoeverre jij competent bent. Dit is namelijk allemaal belangrijke informatie die je voor een test kunt gebruiken en waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Vul daarom ook alleen de vragenlijst in wanneer jij genoeg concentratie hebt. Je moet namelijk jouw aandacht goed bij de vragen houden, zodat je geen onjuistheden in gaat vullen.


Nog meer oefenen voor de persoonlijkheidsvragenlijst

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen