SHL assessment oefenen

Een SHL assessment is een van de vele assessments die er te vinden zijn. Het is voor werkgevers namelijk een goede manier om te kijken welke sollicitanten er geschikt zijn voor een bepaalde functie. Een SHL assessment vergroot jouw kansen aanzienlijk. Het is daarom goed om te bekijken wat je kunt verwachten en hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden. Zoveel mogelijk informatie doorlezen is hierbij pas het halve werk. Jezelf goed voorbereiden behoeft namelijk meer dan alleen lezen over het assessment. Wil je meer oefenen voor een assessment? Neem dan een kijkje bij onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave


Wat is een SHL assessment?

Uiteraard is kijken wat een SHL assessment inhoudt een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het assessment. Zo weet je namelijk precies wat je kunt verwachten en kun je hier jouw voorbereiding op aanpassen. Een SHL assessment staat ook bekend als het SHL Talent Measurement assessment. Dit assessment gaat over producten en services die horen bij het CEB Talent Management portfolio en meten hierbij de vaardigheden die jij moet bezitten in het werkveld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het CEB/Gartner assessment. Echter worden niet alleen jouw vaardigheden getest, maar ook jouw gedrag en prestaties. De Competentie: Zelfkennis is hierbij wel van belang. Je moet namelijk veel over jezelf weten en hierbij jouw persoonlijkheidstype goed kunnen onderbouwen. Probeer daarom ook het Big Five persoonlijkheidsmodel te raadplegen tijdens jouw voorbereiding.


Een plan van aanpak geeft jou een houvast tijdens het oefenen van het SHL assessment

Het is belangrijk om zoveel mogelijk tijd vrij te maken om het SHL assessment te oefenen. Hiervoor is een goede tijdsindeling vereist. Hoe maak ik een tijdsindeling? Voordat je aan een tijdsindeling kunt beginnen, moet je goed voor ogen hebben wat jouw dagelijkse taken zijn en hoeveel tijd er beschikbaar is totdat de dag van het assessment eraan komt. Als je dit helder voor ogen hebt, kun je een inschatting maken hoeveel tijd er nodig is voor jouw taken en aan de hand hiervan een plan van aanpak maken. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn hierbij van belang. Met deze competenties kun je namelijk jouw hele planning zo in elkaar zetten dat er niets over het hoofd wordt gezien en kun je er veel profijt aan hebben.

 

Jouw vaardigheden verbeteren

Zodra jouw plan van aanpak af is, kun je aan de slag met de voorbereidingen. Het is belangrijk dat je de Competentie: Discipline bevat. Je zult immers iedere dag aan de slag moeten om alle onderdelen onder de knie te krijgen. Als je gaat oefenen, worden jouw vaardigheden namelijk steeds beter. Je weet namelijk welke opdrachten er van jou verwacht worden en waar je extra tijd in moet steken om te verbeteren. Hierdoor gaat het beantwoorden van de vragen steeds eenvoudiger en kun je aan jouw snelheid werken. Daarnaast krijg je steeds meer inzicht in de opties en het plan van aanpak, waardoor je goed kunt wisselen van onderdelen.

 

Werk aan het tempo om er meer uit te halen

Het assessment wordt namelijk binnen een bepaalde tijd gemaakt. Je krijgt hierdoor met veel tijdsdruk te maken. Het assessment heeft veel verschillende onderdelen waar een vaste tijd aan vasthangt. Je moet daarom te allen tijde het tempo erin houden en niet te lang bij een opgave blijven hangen. Door veel te oefenen en ook met de officiële tijd te werken, kun je wennen aan dit tempo. Als je een vraag niet weet, is het verstandig om deze over te slaan en door te gaan met de rest van de opdrachten. Wanneer er nog tijd over is, zou je altijd nog terug kunnen gaan naar de vragen die je overgeslagen hebt. 


Steek uit boven de norm met een goede nachtrust

Met jouw oefeningen kun je ervoor zorgen dat je gaat voldoen aan de norm. Jouw resultaten worden namelijk aan de hand van een normgroep gemeten. Hoe hoger jij scoort, hoe groter de kans bestaat dat jij wordt aangenomen. Daarnaast ga je er met meer zelfvertrouwen naartoe en kun je aan jouw onzekerheid werken. Dit zorgt er ook voor dat je geen last krijgt van nervositeit. Want wat is Nervositeit precies? Dit is de stress die je ervaart voor het assessment. Het kan weken van tevoren al op komen zetten en uit zich in verschillende lichamelijke klachten. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, spierpijn en maagklachten. Daarnaast kun je lijden aan slapeloosheid. Zorg daarom dat je op alles voorbereid bent en dat je goed uitgerust naar het assessment gaat.


Nog meer oefenen voor het SHL assessment

Wil je nog meer oefenen voor het SHL assessment? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.