Een CV en een motivatiebrief geeft een globaal beeld van een potentiële werknemer. Maar voor een echt goed beeld van een nieuwe of huidige werknemer maar je gebruik van capaciteitstesten. Een goed voorbeeld hiervan is een Cut-E assessment. Tijdens een dergelijke test kun je op tal van gebieden beoordeeld worden. Zo kan er gekeken worden naar je redenatie, cijfermatig inzicht of rekenvaardigheid. Op basis van dergelijke testen krijgt een werkgever een veel beter beeld van een persoon en zijn of haar capaciteiten.


logo-cut-E

Inhoudsopgave


  • Over Cut-E
  • Verbaal redeneren
  • Numeriek redeneren
  • Rekenvaardigheid
  • Situational Judgment Test
  • Voorbereiding op het Cut-E Assessment


   Over Cut-E
   Op het gebied van online tests en enquêtes is er geen grotere leveranciers dan Cut-E. Hier vind je meerdere soorten tests, welke verschillende vaardigheden testen. Dit wordt vooral gedaan als onderdeel van een sollicitatieproces. Werkgevers verkrijgen op deze manier een beeld van de capaciteiten van een werknemer. In totaal zijn er vier tests die je kunt doen bij een Cut-E assessment: verbaal redeneren, numeriek redeneren, rekenvaardigheid en Situational Judgment Test.


   Verbaal redeneren
   Als werknemer bij vele banen zul je te maken krijgen met teksten waarbij het aan jou is om de betekenis hiervan te deduceren. Begrijpend lezen is een vereiste voor vele banen. Deze vaardigheid wordt getest middels een Cut-E assessment zoals verbaal redeneren. Je leest een tekst, waarna een aantal stellingen gebaseerd op deze tekst volgen. Middels begrijpend lezen zul je het correcte antwoord vinden.


   Numeriek redeneren
   Ook met cijfers omgaan is bij menig baan van groot belang. Cijfers aflezen uit tabellen, diagrammen en grafieken en hier vervolgens nieuwe cijfers uit bereken is een kwaliteit die werkgevers verlangen van potentiële werknemers. Dit zal dat ook getest worden tijdens deze Cut-E assessment, waarbij numeriek redeneren centraal staat.


   Rekenvaardigheid
   Er is een verschil tussen een Cut-E assessment zoals numeriek redeneren en een Cut-E assessment zoals rekenvaardigheid. Bij numeriek redeneren komt er meer interpretatie aan te pas. Je leest de cijfers af uit grafieken en dergelijken, waarna je deze cijfers gebruikt om nieuwe kennis te genereren. Rekenvaardigheid is meer gericht op recht toe recht aan sommen. Je kunt hierbij denken aan hoofdrekenen en vergelijkbare vaardigheden.


   Situational Judgment Test
   Tijdens een bepaalde functie kun je in situaties terecht komen waarbij het van belang is dat je jouw hoofd koel houdt. Zo zul je de beste oplossing vinden. Voor een werkgever is het belangrijk om te weten of een potentiële werknemer tijdens een situatie de beste oplossing voor iedereen weet te vinden. Dit wordt getest tijdens een Situational Judgment Test, tevens een Cut-E assessment.


   Voorbereiding op het Cut-E Assessment
   Het fijne aan test zoals een Cut-E assessment is dat je hier jezelf prima op kunt voorbereiden. Alhoewel elke vraag binnen een Cut-E assessment uniek is en specifiek inspeelt op situaties van de werkgever, zullen vragen in de basis op hetzelfde neer komen. Daarom is het slim om vergelijkbare assessments en tests te oefenen via  onze assessment training. Hier vind je uiteenlopende soorten capaciteitentests, zodat je alvast een goed beeld krijgt van jouw kwaliteiten én je jezelf kunt voorbereiden op de echte test. Zo heb je een streepje voor op alle anderen.   Nog meer oefenen voor het Cut-E Assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.Artikelen in Cut-E assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen