30 november 2015 
3 min. leestijd

Figuurreeksen tips om te slagen

Figuurreeksen tips om te slagen

Figuurreeksen is een onderdeel dat vaak voorkomt bij de capaciteitentest. Je moet daarom altijd zorgen dat jouw kennis van dit onderdeel goed up-to-date is, zodat je een hoge score kunt behalen. Hierdoor weet je namelijk wat je kunt verwachten en kun je gewend raken aan de vraagstellingen. Dit is bevorderlijk voor jouw zelfvertrouwen en kun je Indruk maken op jouw werkgever. Met een aantal tips en tricks word jij op weg geholpen, zodat de kans om te slagen vele malen groter is dan wanneer je onvoorbereid naar het assessment toegaat. Wil je oefenen voor de capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Figuurreeksen uitleg

Bij figuurreeksen is het van belang dat je de Competentie: Omgaan met details bezit. Je moet namelijk aan de hand van alle details in de figuurreeksen verbanden leggen en het juiste figuur aan het einde van de reeks invoeren. De logica in de figuren kunnen eenvoudig ontdekt worden als jij weet welke veranderingen er plaats kunnen vinden. Let hierbij op alle hoeken, lijnen, figuurtjes en verplaatsingen. Als je de verandering in de eerste twee figuren kunt ontdekken, ben je vaak al een heel end. De logica gaat dan vaak verder in de andere figuren. Mocht dit niet het geval zijn, moet je opnieuw naar de eerste en tweede gaan kijken en van hieruit de rest van de reeks bekijken.


Figuurreeksen oefentest

Loading...


Figuurreeksen Tips

De volgorde is het belangrijkste. Als je de informatie doorleest voordat je aan de oefeningen begint, kun je verschillende oplossingsstrategieën ontdekken, waarmee je de logica en de verandering eerder gaat zien. Logisch en abstract redeneren kun je ontwikkelen, waardoor het eenvoudiger zal gaan. Deel hierbij ook iedere probleemstelling in stukken. Kijk eerst naar een detail voordat je doorgaat naar de andere. Anders kun je al snel dingen over het hoofd gaan zien, waardoor je het juiste antwoord niet weet te vinden. Hierbij is het ook belangrijk dat je niet eerst gaat kijken naar de antwoorden. Deze kunnen jou namelijk afleiden van de rest van de details.

Snelheid, en geen twijfel helpen jou bij het slagen

De antwoorden gebruik je pas als je er echt niet uitkomt of als je twijfelt aan jouw eigen antwoorden. Als je echter tijd wilt besparen, kun je beter op jouw eigen kennen en kunnen vertrouwen. Een goede voorbereiding door middel van veel oefenen is van belang om deze snelheid erin te krijgen. Zo ervaar je namelijk ook de tijdsdruk niet die je met de juiste voorbereiding niet hebt.

Je aandacht bij de verschillende vraagstukken houden

Mocht je tijdens het oefenen erachter komen dat je te veel aan het twijfelen bent over een antwoord is het wellicht goed om eerst de andere vragen te maken. Zo voorkom je dat je veel tijd verliest en niet meer aan andere onderdelen toe komt. De vraag overslaan helpt jou ook om jouw concentratie te bewaren.

Voorbereiding begint met het plannen van alle onderdelen

Bovengenoemde tips kunnen jou al helpen om goed door de capaciteitentest heen te komen. Echter is een goede planning van de voorbereiding ook noodzakelijk. Dit begint allemaal bij een tijdsindeling. Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Dit doe je aan de hand van alle onderdelen die terugkomen bij jouw assessment. Je kunt deze onderdelen onder elkaar opschrijven, waarna je een schatting van de benodigde tijd erachter schrijft.


Nog meer figuurreeksen oefenen

Wil je nog meer figuurreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen