Online capaciteitentest defensie banner
Capaciteitentest
Giliana Alfieri
Capaciteitentest
05/22/2023
2 min
0

Online capaciteitentest defensie

05/22/2023
2 min
0

De online capaciteitentest is een cruciaal onderdeel van het selectieproces voor Defensie. Het is een uitdagende test die je cognitieve vaardigheden, zoals redeneren, probleemoplossing en numeriek inzicht, beoordeelt. Om je optimaal voor te bereiden op deze test, bieden we in dit artikel waardevolle tips, oefenopdrachten en gedetailleerde uitleg, zodat je je kansen op succes kunt vergroten.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Tips voor de Online Capaciteitentest:

  1. Begrijp de teststructuur: Zorg ervoor dat je de teststructuur en het formaat begrijpt voordat je begint. Dit omvat het kennen van het aantal vragen, de tijdslimiet en de verschillende secties van de test. Neem de tijd om de instructies zorgvuldig door te lezen, zodat je weet wat er van je wordt verwacht.
  2. Tijdbeheer is essentieel:  Aangezien de test meestal een tijdslimiet heeft, is het belangrijk om je tijd efficiënt te beheren. Maak een plan voordat je begint en verdeel je tijd evenredig over de verschillende secties. Dit helpt voorkomen dat je vastloopt bij moeilijke vragen en zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk vragen kunt beantwoorden.
  3. Bouw een solide basis van basisvaardigheden:  De online capaciteitentest evalueert je algemene cognitieve vaardigheden. Het is nuttig om je basisvaardigheden op het gebied van taal, logica en wiskunde op te frissen. Besteed extra aandacht aan onderwerpen zoals verbale analogieën, syllogismen, cijferreeksen en matrixen.
  4. Oefen regelmatig:  Oefening baart kunst, en dat geldt ook voor capaciteitentests. Zoek online naar oefentesten die vergelijkbaar zijn met de online capaciteitentest van Defensie en maak er regelmatig tijd voor vrij. Dit helpt je vertrouwd te raken met het soort vragen dat je kunt verwachten en verbetert je reactietijd.


Oefenopdrachten online capaciteitentest defensie

Welk woord hoort niet in de reeks thuis?

A) Hogere voorziening 

B) Sinaasappel 

C) Banaan 

D) Tomaat


oefenopdracht capaciteitentest

 Antwoorden oefenopdrachten online capaciteitentest defensie

Verbaal redeneren Antwoord: D) Tomaat (alle andere opties zijn vruchten)

Uitleg: Verbaal redeneren test je vermogen om relaties tussen woorden te begrijpen. In dit geval vormen appel, sinaasappel en banaan een natuurlijke reeks van vruchten, terwijl tomaat een groente is. Daarom is D) het juiste antwoord.

Numeriek redeneren:

Antwoord: 16

Nog meer online capaciteitentest defensie oefenen

Wil je nog meer online capaciteitentest defensie oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

Reacties
Categorieën