22 maart 2020 
3 min. leestijd

Begin aan jouw studie met de 21 plus toets van NTI

Begin aan jouw studie met de 21 plus toets van NTI

Als je op zoek gaat naar een nieuwe opleiding word je altijd geconfronteerd met de toelatingseisen. Deze toelatingseisen hebben te maken met de vooropleiding die je hebt gedaan en waar je diploma’s van in bezit hebt. Het kan echter ook zo zijn dat je deze diploma’s niet hebt of niet over alle vakken beschikt die benodigd zijn om een opleiding te kunnen starten. Wanneer dit het geval is en je wilt toch een opleiding gaan volgen bij de NTI ga je een ander traject in. Je moet de 21 plus toets van NTI maken om aan te kunnen tonen dat je toch de juiste vaardigheden bezit om te kunnen starten. Door meer te lezen over deze toets kun je je te allen tijde goed voorbereiden. Wil je oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is de 21 plus toets NTI?

De 21 plus toets van de NTI wordt ingezet wanneer je niet over de juiste diploma’s beschikt om aan een hbo-opleiding te beginnen. Als je wel wilt gaan studeren en je kunt niet worden toegelaten via de reguliere weg, kun je aan de hand van de resultaten van deze toets toch toegelaten worden tot de opleiding naar keuze. De NTI kan namelijk bepalen of jij de juiste vaardigheden in je hebt zitten om de opleiding met succes af te ronden. 

Aan de toets zijn kosten verbonden. Bij de NTI is dit 75 euro. Dit geld dien je over te maken via iDeal wanneer je jezelf inschrijft voor de 21 plus toets van NTI. Zodra het geld ontvangen is, krijg je de officiële uitnodiging van de toets en kun je jezelf gaan voorbereiden. Zodra je de toets gemaakt hebt en een positieve uitslag hebt gekregen, kun je genieten van nog meer voordelen. Wanneer je jezelf binnen 14 dagen na de uitslag inschrijft voor een hbo-opleiding of een verkort programma van de NTI krijg je namelijk jouw geld terug. Echter kun je het ook terugkrijgen als je niet geslaagd bent. Wanneer je niet slaagt, kom je namelijk in aanmerking voor een Kort HBO-programma. 

Welke onderdelen komen er voor op de 21 plus toets NTI?

Iedere onderwijsinstelling mag de toets volledig naar eigen inzicht indelen. Er zijn namelijk geen algemene voorschriften waaraan de test moet voldoen. Het komt daarom vaak voor dat instellingen de toets aanpassen aan de opleiding waarvoor jij de test af moet leggen. Zodra je kijkt op de website van de NTI weet je precies wat je kunt verwachten bij de 21 plus toets van NTI. Alle informatie is namelijk gegeven en ook hoe je jezelf hier zo goed mogelijk op voor kunt bereiden. We helpen je alvast op weg door de verschillende onderdelen uiteen te zetten. 

Een van de onderdelen waarop je getoetst wordt, is Nederlands. Hierbij gaat het voornamelijk om tekstverklaren. Je krijgt hiervoor een aantal teksten te zien en aan de hand van deze teksten moet je vragen beantwoorden. Je moet hiervoor geen enkel detail over het hoofd zien. Begin daarom altijd eerst met de kop, tussenkopjes en eventuele afbeeldingen die bij de tekst vermeld staan. Ook kijk je naar opvallende woorden in de tekst. Bij Engelse tekstverklaring ga je hetzelfde aan het werk als bij Nederlands. Ook hier krijg je namelijk weer enkele teksten en vragen. Jouw woordenschat moet hierbij wel enigszins uitgebreid zijn. Het zijn vaak geen eenvoudige teksten die je moet lezen. 

Ook jouw rekenvaardigheden worden getest op de 21 plus toets van NTI. Dit kan gedaan worden aan de hand van verschillende vraagstukken. Een van de vraagstukken die je tegen kunt komen is hoofdrekenen. Dit onderdeel wordt door veel mensen onderschat, omdat je er in feite altijd mee te maken krijgt. Toch blijkt het in de praktijk toch lastiger om de verschillende vragen te beantwoorden zonder fouten te maken. Als je er te makkelijk over denkt, maak je immers ook veel onnodige fouten. Zo ook bij verhaalsommen. Hierbij wordt niet alleen jouw rekenvaardigheid getoetst, maar ook het analyserend vermogen. 

Het laatste onderdeel van de 21 plus toets van NTI is het onderdeel logica. Logica wordt gecontroleerd aan de hand van cijfer- en figuurreeksen, syllogismen en analogieën. Cijferreeksen zijn reeksen van cijfers die jij aan de hand van logisch redeneren af moet maken. Je moet namelijk weten hoe de cijfers elkaar logischerwijs opvolgen. Dezelfde logische beredenering komen terug bij figuurreeksen. Hierbij moet je het volgende figuur in de reeks toevoegen aan de hand van de veranderingen die zich voordoen in de figuren. 

Syllogismen tonen aan of je in staat bent om met meerdere gegeven begrippen de juiste conclusie te trekken. Hiervoor moet je ook goed kunnen redeneren en de logica weten te ontdekken. Analogieën is het leggen van verbanden tussen woorden, welke gegeven staan in A:B = C:D. Er is hierbij altijd een woord weggelaten en het is aan jou om logisch na te denken welk woord dit is. Door deze onderdelen goed te oefenen kun je de 21 plus toets van NTI met een voldoende afronden en word je toegelaten tot de hbo-opleiding.

Nog meer oefenen voor de 21 plus toets NTI

Wil je nog meer oefenen voor de 21 plus toets NTI? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen