13 maart 2019 
4 min. leestijd

Assessment verzorgende IG

Assessment verzorgende IG

Werken in de zorg kent veel verschillende mogelijkheden. Een daarvan is het assessment verzorgende IG. IG staat hier voor individuele gezondheidszorg, waarbij je hulpbehoevenden helpt om een zelfstandig leven te leiden. Hiervoor staan veel verschillende vacatures open, waardoor een baan krijgen geen probleem zal zijn. Er is echter wel een goede vooropleiding nodig om in aanmerking te komen voor de functie. Het is daarom belangrijk dat je hier van tevoren al naar hebt gekeken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wil je nog meer voor een assessment oefenen? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij onse trainingspakketten onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Verzorgende ig uitleg

Het is goed om eerst te kijken wat een verzorgende IG precies doet en dit ook verder te ontdekken. Wanneer je aan de slag gaat binnen dit beroep, verleen je verzorging en psychosociale begeleiding aan hulpbehoevenden. Je moet hier goed op in kunnen spelen en jezelf kunnen inleven in de situatie van de patiënt. De Competentie: Luisteren en de Competentie: mensgericht zijn hier belangrijk bij. De patiënt zal namelijk altijd aangeven waar behoefte aan is, zodat jij je hierop aan kunt passen. Ieder persoon is anders, dus zal ook een andere vorm van begeleiding nodig hebben.


Opleiding verzorgende ig

De opleiding die je moet hebben gehad is een diploma VMBO theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg, een diploma Mavo, een overgangsbewijs van 3 naar 4 Havo of VWO of een MBO niveau 2. Met deze eisen ga je op zoek naar een praktijkplek, waarbij je stage gaat lopen onder begeleiding. Hier wordt je leerling-verzorgende en leer je veel nieuwe competenties. Het is daarbij wel van belang dat je zelf ook al een aantal competenties bezit. Je moet namelijk jouw hart op de juiste plaats hebben en daarbij ook een goede persoonlijkheid hebben voor de zorg te kunnen verlenen. Voordat je wordt aangenomen op jouw stageplaats, word je daarom getest op jouw capaciteiten en jouw persoonlijkheid.


Verzorgende ig assessment

Daarnaast zijn er nog verschillende competenties en vaardigheden die van belang zijn om aan het werk te gaan als verzorgende IG. Al deze vaardigheden worden getest aan de hand van een assessment. Dit is een test die bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een capaciteiten-, intelligentie of IQ-test, een interview en eventueel een rollenspel of praktijksimulaties. Hierbij wordt ook gekeken naar jouw basiskennis anatomie, fysiologie en medicatie. Jouw communicatieve vaardigheden zijn daarnaast van belang. Zonder deze vaardigheden kun je namelijk geen fatsoenlijk gesprek voeren en daarnaast niet goed samenwerken met bijvoorbeeld stagiaires. Hoewel je al een opleiding afgerond hebt, is het ook goed om aan de Competentie: Zelfontwikkeling te blijven werken. Je hebt namelijk bijscholing nodig om bij te blijven met alle ontwikkelingen in het vakgebied. Jouw Competentie: Leervermogen moet dus ook up-to-date blijven.


Verschillende competenties die je nodig hebt als verzorgende ig

Als verzorgende ig zijn er wel een aantal competenties van belang zoals bijvoorbeeld samenwerken. Hieronder worden de competenties die je nodig hebt uitgelegd.

Resultaten behalen met respect voor de patiënt

Met jouw werkzaamheden kun je wel de kwaliteit van leven verbeteren en daarnaast het eigenwaarde verhogen. De Competentie: Resultaatgericht werken is daarbij ook van belang. Je wilt samen met jouw patiënt werken aan een verbetering van het leven en daarbij zoveel mogelijk zelfstandigheid bieden. Je kunt met jouw acties dus een mooie bijdrage leveren aan de behoeften van de hulpbehoevende en daarbij zoveel mogelijk aan de Competentie: Samenwerken werken.

Problemen en feedback brengen jou vooruit

Jouw baan als verzorgende IG kan stressvol zijn. De Competentie: Stressbestendig bezitten is daarom nooit weg. Complexe problemen kunnen op jouw pad komen, waarbij je de Competentie: Doorzettingsvermogen moet hebben en daarbij ook om feedback durft te vragen aan collega’s. Input van anderen kan jou namelijk weer verder helpen, waarbij je jouw patiënt ook beter kunt helpen.

De uitstraling van het bedrijf uitdragen naar hulpbehoevenden

Uiteraard is het ook van belang dat je de manier van werken van je eigen organisatie kent. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de zorg die je verleent, waarbij je ook de manier van werken doorbrengt in jouw dagelijkse werkzaamheden. Zo zullen andere collega’s ook patiënten van jou over kunnen nemen indien nodig, terwijl er niets verandert aan de hulp die geboden wordt aan de patiënt. Dit geeft niet alleen een goede indruk van jou als verzorgende IG, maar ook de uitstraling van het bedrijf komt hiermee goed naar voren. De Competentie: Organisatiesensitiviteit zul je dus in acht moeten nemen.


Verzorgende ig oefenen tips

Hier zijn wat tips voor het oefenen van het verzorgende ig assessment:

Plan jouw tijd goed om zoveel mogelijk voor te bereiden

Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Online zijn er veel verschillende opdrachten te vinden die het assessment verzorgende IG bevat.  Een goede tijdsindeling is hierbij van belang. Hoe maak je een tijdsindeling? Dit is vrij simpel. Schrijf al jouw bezigheden per dag op en schrijf daarachter hoeveel tijd je nodig denkt te hebben om deze bezigheden uit te voeren. Plan hier zoveel mogelijk tijd in voor het oefenen, zodat er ruimte overblijft om meer informatie door te nemen.

De juiste gesprekstechnieken helpen jou verder in het gesprek

Hierbij moet je ook altijd goed oefenen aan jouw communicatieve vaardigheden en gesprekstechnieken, zodat je het gesprek gaande kunt houden en op de juiste manier antwoorden kunt geven. Ga hier geen antwoorden op verzinnen, maar vertel hoe je ergens echt over denkt als hierom gevraagd wordt. Uiteraard kun je hiermee ook een deel van de stress bij jezelf weghalen, doordat je overal op voorbereid bent en weet welke vragen je zou kunnen verwachten.


Nog meer assessment verzorgende ig oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk de trainingspakketten hieronder.€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen