Tegenwoordig worden er steeds hogere eisen gesteld aan sollicitaties en de procedures daaromtrent. Organisaties gaan niet langer zomaar af op een indrukwekkend opgesteld curriculum vitae, maar willen potentiële werknemers ook onderwerpen aan psychologische tests en andersoortige assessments als het Berenschot assessment. Om dergelijke assessments zo goed mogelijk te doorlopen, kun je capaciteitentests oefenen op de website van assessment trainingen. Capaciteitentestoefenen.com is een website met een groot aanbod in soorten capaciteitentests en assessments, bestemd voor diverse beroepsgroepen.


logo-berenschot

Inhoudsopgave


  1. Over Berenschot
  2. Onderdelen van het Berenschot assessment: verbaal en numeriek redeneren
  3. Voorbereiding op het Berenschot Assessment


   Over Berenschot
   Organisaties die een hulpvraag hebben met betrekking tot (onder andere) bestuurlijke en maatschappelijke kwesties, alsmede betreffende ontwikkeling van menselijk kapitaal, kunnen zich met deze hulpvraag wenden tot Berenschot. Berenschot is een wereldwijd opererend organisatieadviesbureau, met ruim tachtig jaar ervaring in het aanleveren van originele inzichten voor opdrachtgevers uit de publieke sector en het bedrijfsleven.

   Berenschot kan de hulpvragen beantwoorden door middel van een zogeheten ‘Berenschot Assessment’, waarmee selectie- en ontwikkelvraagstukken aan de orde komen. Aan de hand van het assessment kan de organisatie in kwestie beoordelen of en hoe medewerkers passend kunnen functioneren binnen de organisatie. Het Berenschot assessment is doelgericht en bestaat uit diverse onderdelen. Het resultaat is een uitgebreid rapport, opgesteld door een psycholoog, waarin persoonlijke informatie over de werknemer te vinden is, zoals informatie over intellectuele en functiegebonden capaciteiten, alsmede over deskundigheid en kennis en gedragsvaardigheden, aldus de website van Berenschot.


   Onderdelen van het Berenschot assessment: verbaal en numeriek redeneren
   Het Berenschot Assessment bestaat onder andere uit ‘verbaal redeneren’ en ‘numeriek redeneren’. Verbaal redeneren bestaat voornamelijk uit het lezen en analyseren van teksten, waarna er een of meer vragen beantwoord moeten worden. Daarnaast wordt er in dit onderdeel aandacht besteedt aan analogieën, woordkennis en syllogismen. Voorafgaand krijg je een tekst met informatie, waar vervolgens stellingen over beantwoordt dienen te worden. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor waar/ juist, niet waar/ onjuist of niet te zeggen.

   Voor het ‘numeriek redeneren’ worden er feiten en cijfers gepresenteerd in tabellen en grafieken. Aan de hand van deze tabellen kunnen calculatiekundige vaardigheden worden getoetst en blijkt het numerieke inzicht. Op basis van deze tabellen en grafieken worden niet alleen rekenkundige, maar ook inhoudelijke vragen gesteld. De toetsingsvorm is een meestal een meerkeuzetest.

   De mate waarin de onderdelen ‘verbaal redeneren’ en ‘numeriek redeneren’ aan bod komen in het Berenschot assessment, zijn echter wel afhankelijk van de beoogde beroepsgroep en functie.


   Voorbereiding op het Berenschot Assessment

   Het is aan te raden om een goede voorbereiding op het Berenschot Assessment te treffen en dit kan op diverse manieren worden gedaan. Op assessment trainingen worden er kleine online tests of trainingspakketten aangeboden, zodat je goed voorbereid en zelfverzekerd een Berenschot Assessment kan maken. Op deze manier leer je goed je zwakke en sterke punten kennen, om hier vervolgens aan te werken. Zo weet je zeker dat je in aanmerking komt voor je droombaan. Op de website van Berenschot zelf kan je ook video’s bekijken en aanvullende tips vinden. Klik hier om direct naar het oefenoverzicht te gaan.


   Nog meer oefenen voor  het Berenschot Assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.Artikelen in Berenschot Assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen