Capaciteitentest
Clayton Vitor
Capaciteitentest
12/02/2015
2 min
0

Breuken? Lastig eh..

12/02/2015
2 min
0

Breuken zijn een vast onderdeel van de capaciteitentest. Echter vinden veel mensen breuken lastig. Zeker als er verschillende getallen staan vermeld, zijn er mensen die niet precies weten wat er gedaan moet worden. Ook wordt er bijna niets mee gedaan in het dagelijks leven, waardoor de basisregels vaak weggezakt zijn. Het is daarom belangrijk dat je zodra je te horen hebt gekregen dat je assessment moet gaan doen, begint met het oefenen van breuken. Zo ben je op alles voorbereid en kun je Indruk maken op jouw (toekomstige) werkgever. Wil je oefenen voor de capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Breuken uitleg

Bij een Loopbaanassessment wordt de capaciteitentest gebruikt om jouw vaardigheden te koppelen aan beroepen die eventueel bij jou passen. Breuken testen hierbij een deel van jouw rekenvaardigheden.


Breuken oefentest

Loading...


Breuken tips


Plannen en organiseren belangrijk om goed te kunnen voorbereiden

Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Deze maak je aan de hand van alle onderdelen die je moet voorbereiden voor de capaciteitentest. Houd er rekening mee dat niet alleen breuken voorkomen in deze test, maar ook onderdelen die andere vaardigheden van jou testen. Schrijf deze daarom allemaal op en schat hier ook direct de benodigde tijd bij. Zo kun je de onderdelen namelijk eenvoudiger indelen binnen jouw agenda. De Competentie: Plannen en organiseren en de Competentie: organiseren zijn hierbij belangrijk. Zo kun je namelijk op de juiste manier alles inplannen, zonder dat daar de rest van de werkzaamheden mee in de knoop komen.

Het beste resultaat door een goede afwisseling

Zodra je gaat beginnen aan breuken, zul je merken dat breuken lastig kunnen zijn. Het is daarom goed om eerst alle informatie door te lezen. Hierin staan namelijk verschillende tips en oplossingsstrategieën vermeld. Deze helpen jou bij het oplossen van alle sommen, doordat de basisregels een aantal keer goed herhaald worden. Wissel daarom de theorie en praktijk ook meerdere malen af te wisselen, zodat je niet verveeld raakt tijdens het oefenen.  

Tijdsdruk bij onvoldoende oefening op de capaciteitentest

Wat is tijdsdruk? Dit is de druk die je ervaart als je veel opdrachten binnen een korte tijd moet oplossen. Je hebt immers maar een paar seconden om de vraag te beantwoorden, omdat je anders niet aan het einde van de test kunt komen. Als je de snelheid van tevoren hebt geoefend, weet je zeker dat je met zelfvertrouwen de test in gaat en de Competentie: Stressbestendig hebt ontwikkeld.

Controleer jouw berekeningen door een kladblaadje

Een groot voordeel van het maken van breuken is dat je bepaalde hulpmiddelen kunt gebruiken. Een daarvan is een kladblaadje. Met het kladblaadje kun je de breuken vereenvoudigen, waardoor de sommen sneller op te lossen zijn. Alle berekeningen kun je nog een keer teruglezen, zodat je aan de hand hiervan kunt controleren of de sommen op de juiste manier opgelost zijn.


Nog meer breuken oefenen

Wil je nog meer breuken oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

Reacties
Categorieën