12 maart 2019 
3 min. leestijd

Ontwikkelassessment oefenen

Ontwikkelassessment oefenen

Voor iedereen komt er een tijd dat er een Ontwikkelassessment afgelegd moet worden. Als jou gevraagd wordt om dit assessment te maken, kun je beter direct beginnen met de voorbereiding ervan. Er kunnen namelijk verschillende onderdelen in voorkomen die weggezakt zijn doordat je ze al een tijd niet hebt gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende varianten van het assessment, waardoor je goed moet weten wat jou te wachten staat op de dag zelf. Zorg er daarom voor dat je alle informatie bij de hand hebt en aan de slag kunt gaan met de voorbereiding van dit assessment. Wil je nog meer oefenen voor het assessment? Neem dan een kijkje bij onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Je persoonlijkheid tijdens het ontwikkelassessment

Een van de onderdelen van het ontwikkelassessment is een vragenlijst. Vaak is dit een persoonlijke vragenlijst. Wat is een persoonlijke vragenlijst? Dit is een lijst waarbij verschillende vragen gesteld worden over jou als persoon. Het is van belang dat je deze vragenlijst eerlijk invult, zodat jouw werkgever een goed beeld van jou krijgt. De Competentie: Zelfkennis is hierbij van belang. Er zijn geen foute antwoorden, omdat alles over jou gaat. Wel kun je jezelf voorbereiden op dit onderdeel door zoveel mogelijk vragenlijsten in te vullen. Je kunt dan voor jezelf nagaan op welke manier je moet antwoorden en hoe je zo uitgebreid mogelijk kunt zijn zonder af te wijken van de daadwerkelijke vraag.


Jouw persoonlijkheid zegt veel over jouw mogelijkheden

Als je nog niet weet wat voor persoonlijkheidstype je bent, kun je het Big Five persoonlijkheidsmodel raadplegen. Aan de hand van een aantal vragen en testen krijg jij te zien wat jouw karaktereigenschappen zijn en dus ook wat voor persoonlijkheidstype je bent. Jouw persoonlijkheidstrekken zijn namelijk van belang voor jouw werkgever, omdat er hiermee gekeken kan worden of de functie bij jou past of dat je wellicht een andere functie binnen het bedrijf kunt krijgen. Daarnaast krijg je meer inzicht in jezelf, wat jou ook weer kan helpen bij de rest van jouw carrière. De Competentie: Zelfontwikkeling en de Competentie: voortgangscontrole zijn twee competenties die hierbij in de gaten kunnen worden gehouden.


Oefenen zorgt voor de juiste basis voor het ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment kan lastig zijn. Het is daarom belangrijk dat je ruim op tijd begint met het voorbereiden van de onderdelen. Dit kun je doen door online oefeningen op te zoeken. Zo raak je namelijk gewend aan de vraagstelling en kunnen zelfs de meest lastige onderdelen eenvoudiger worden om te beantwoorden. Als je nog niet goed weet welke richting je op wilt, moet je naar alle onderdelen kijken. Maak zoveel mogelijk oefeningen en herhaal alle stof. Maak zo nodig aantekeningen, zodat je alles nog eens terug kunt lezen en aan de hand hiervan opnieuw kunt gaan oefenen.

Wat zijn aantekeningen? Dit zijn kleine notities die je maakt aan de hand van alle informatie en de feedback. Het is belangrijk dat je alles duidelijk voor jezelf opschrijft. Vaak gebeurt dit in steekwoorden, maar als je het zelf fijner vindt om het in volledige zinnen op te schrijven moet je dit doen. Het is immers belangrijk dat je ervan kunt leren.

Plan je werkzaamheden om genoeg te herhalen

Voordat je begint met oefenen is het ook belangrijk om een tijdsindeling te maken. Maar Hoe maak je een tijdsindeling precies? Je begint bij een tijdsindeling met opschrijven van alle taken die gedaan moeten worden op een dag. Niet alleen schrijf je al deze taken op, je moet ook een schatting maken van de tijd die hiervoor nodig is. Vergeet hierbij niet om tijd vrij te maken voor herhaling, zodat je alle onderdelen goed gaat beheersen. De Competentie: Plannen en organiseren is hierbij wel iets dat je moet bezitten. Ook de Competentie: organiseren hoort hierbij. Met deze competenties kun je namelijk een goede tijdsindeling maken en ervoor zorgen dat je optimaal voorbereid bent voor jouw ontwikkelassessment.


Een open en eerlijk gesprek leidt tot het juiste oordeel tijdens het ontwikkelassessment

Uiteindelijk kun je met een ontwikkelassessment dus veel bereiken. Niet alleen kun je aftasten of je nog steeds bij de juiste functie werkzaam bent, ook krijg je meer inzichten in jouw competenties. Jouw valkuilen en sterke punten worden zichtbaar en daarnaast krijg je feedback hoe je jezelf nog meer kunt ontwikkelen. Het is daarom ook belangrijk dat je vertrouwen hebt in jouw assessor. Deze zal namelijk de competentie: kritisch met jou bekijken en dit ook reflecteren op jouzelf. Je zult hierin een open houding moeten aannemen en met elkaar in gesprek gaan. Zo leer je elkaar en vooral ook jezelf beter kennen en kun je er alleen maar profijt van hebben.

Nog meer oefenen voor het ontwikkelassessment

Wil je nog meer oefenen voor het ontwikkelassessment? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen