20 juli 2021 
4 min. leestijd

De q1000 test: alles wat je erover moet weten

De q1000 test: alles wat je erover moet weten

Wellicht heb je nog nooit van de q1000 test gehoord, maar moet je hem binnenkort wel maken. Dan is het fijn om te weten wat de test inhoudt, wat je kunt verwachten en dat je je er op kunt voorbereiden. De q1000 test is een test die doorgaans gebruikt wordt tijdens een assessment. Deze assessment kun je tegenkomen wanneer je solliciteert op een functie waarbij er bepaalde capaciteiten van je gevraagd worden. Door de q1000 test af te nemen zorgt de werkgever ervoor dat ze snel in kaart kunnen brengen of jij de benodigde capaciteiten voor die functie in je hebt of kunt ontwikkelen. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onderaan de pagina onze trainingspakketten te bekijken.

Inhoudsopgave: 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat doet de q1000 test?

De q1000 test is speciaal ontwikkeld om het werk- en denkniveau van potentiële werknemers te meten. Bij de potentiële werknemers wordt zowel de aangeboren intelligentie als de verworven intelligentie gemeten. Hierdoor ontstaat een betrouwbaar beeld van het werk- en denkvermogen van de potentiële kandidaat. De test focust zich op de algemene cognitieve capaciteiten waarbij een onderverdeling in drie groepen wordt gemaakt: cijfermatige cognitieve capaciteit, verbale cognitieve capaciteit en figurale cognitieve capaciteit.

Q1000 oefentest

Loading...

De capaciteiten van de q1000 test

Van de verschillende groepen capaciteiten waarin de q1000 test onderscheid maakt, zijn er verschillende onderdelen waarmee er getest kan worden. De cijfermatige cognitieve capaciteit kan getest worden door middel van rekenen, cijferreeksen en sommen. Deze onderdelen focussen zich dus op het snel en goed kunnen rekenen, het analyseren en verwerken van cijfermatige gegevens, het oplossen van rekenkundige vraagstukken en toepassen van formules. De verbale cognitieve capaciteit kan getest worden door middel van analogieën, classificeren, diagrammen en lezen. Bij deze onderdelen zij het zien van verbanden en samenhang, de grote lijnen zien en aannames toetsen belangrijk. Ook het begrijpen van richtlijnen en regels en deze vervolgens toepassen is een belangrijk onderdeel. Natuurlijk is ook het kunnen lezen en begrijpen van teksten hier heel belangrijk. Bij figurale cognitieve capaciteit wordt er getest met figuurreeksen en kubussen. Deze tests geven een goed inzicht in iemands abstractievermogen of analytisch vermogen. Daarnaast laat het ook zien of iemand in staat is om verbanden te ontdekken in figuren en schema’s en of ze tekeningen en modellen kunnen interpreteren.

De persoonlijkheidstest van de q1000 test

Onder iemands persoonlijkheid worden de eigenschappen en karaktertrekken van die persoon verstaan. Deze eigenschappen en karaktertrekken horen bij deze persoon en deze zijn ook moeilijk te veranderen, het is wie je bent. De persoonlijkheidstest is vaak een onderdeel van de test waar mensen niet enthousiast van worden. Bij een persoonlijkheidstest krijg je vaak vragen die veel op elkaar lijken, waarbij jij aan moet geven in welke mate dit op jou van toepassing is. Het grote voordeel van een persoonlijkheidstest is dat er geen goede en foute antwoorden zijn. Deze test wordt door de werkgever gebruikt om te kijken of je past bij het persoonlijkheidsprofiel dat bij de betreffende functie hoort.

Tips voor het maken van de q1000 test

Wanneer je de q1000 test gaat maken zijn er enkele tips die je misschien kunnen helpen bij het neerzetten van een goede score:

  1. Begin bij de basis. Het is verstandig om eerst alles een keer door te nemen zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Vervolgens kun je beginnen met het oefenen van eenvoudige opgaven, die je steeds moeilijker kunt maken naarmate het beter gaat.
  2. Het afwisselen van onderdelen. Het oefen van de onderdelen wordt uiteindelijk beloond met een goede score. Omdat de capaciteitentest uit verschillende onderdelen bestaat, zullen deze ook allemaal aan bod komen tijdens de test. Door de onderdelen tijdens het oefenen af te wisselen, weet je zeker dat je alle onderdelen oefent en verbeterd waardoor je algehele score uiteindelijk hoger komt te liggen. Daarnaast weet je op deze manier ook bij ieder onderdeel wat je kunt verwachten en wat je moet doen.
  3. Blijf alles herhalen. Herhaling zorgt ervoor dat je dingen beter oefent en onthoudt. Daarnaast zul je door regelmatig oefenen ook sneller worden in het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Dit is zeker handig omdat je tijdens de test ook te maken hebt met een tijdslimiet.
  4. Neem je rust. Natuurlijk is het goed om veel te oefenen en je vaardigheden te verbeteren. Maar rust is minstens zo belangrijk. Door regelmatig rust te nemen ben je uiteindelijk beter in staat om alle informatie in je op te nemen.

Jezelf voorbereiden op de q1000 test

De q1000 test bestaat dus uit een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest. Wat betreft de persoonlijkheidstest kun je je eigenlijk niet voorbereiden. Dit is een test die je gewoon moet maken en betrekking heeft of wie je bent. Je kunt ervoor kiezen om deze test in te vullen op basis van de persoon die je graag zou willen zijn of als je persoon waarvan je weet dat die bij de functie past, maar uiteindelijk zul je hier toch mee door de mand vallen. Daarnaast voelt het ook veel beter om aangenomen te worden op basis van wie je echt bent. Maar op de capaciteitentest kun je je wel voorbereiden. Online zijn er talloze oefenopgaven die je kunt gebruiken om je vaardigheden te trainen. Door alles te oefenen zul je merken dat je beter wordt in de verschillende onderdelen, leer je omgaan met de tijdsdruk en dit zal uiteindelijk leiden tot een betere score op de echte capaciteitentest.


Nog meer oefenen voor de q1000 test

Wil je nog meer oefenen voor de q1000 test? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen